Turcijā aizturēti 106 "gilenisti"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/AFI

Turcijas policija aizturējusi 106 cilvēkus aizdomās par sakariem ar ASV trimdā dzīvojošo islāmistu sludinātāju Fetullu Gilenu, kuru Ankara vaino neveiksmīgā 2016.gada puča organizēšanā, trešdien vēsta ziņu aģentūra "Anadolu".

Stambulas prokuratūra izdevusi orderus pavisam 132 cilvēku aizturēšanai. Tostarp ir 82 aktīvā dienesta karavīri, atklāja prokuratūra, piebilstot, ka pārējie ir atvaļinātas militārpersonas vai arī cilvēki, kas izslēgti no bruņotajiem spēkiem.

No 81 Turcijas provinces policija veica reidus 34.

Piektdien Ankaras prokuratūra izdeva orderus 60 cilvēku, tostarp 48 juristu, aizturēšanai. Arī viņi tiek turēti aizdomās par Gilena atbalstīšanu, ziņoja "Anadolu".

2016.gada 15.jūlijā grupa virsnieku mēģināja gāzt prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu. Neveiksmīgā puča laikā gāja bojā aptuveni 250 cilvēki, bet vairāk nekā 2000 guva ievainojumus.

Izmantojot šo apvērsuma mēģinājumu kā ieganstu, varasiestādes kopš tā laika aizturējušas aptuveni 77 000 cilvēku, bet 130 000 atbrīvoti no amatiem armijā, policijā, tiesu sistēmā un civildienestā.

Opozīcija apgalvo, ka tādējādi arvien autoritārākais Erdogana režīms cenšas atbrīvoties no saviem kritiķiem.

Pats Gilens noliedz, ka būtu jebkādā veidā saistīts ar puča mēģinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu