Aizdomās par kara noziegumiem Bosnijā aizturēti septiņi serbi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bosnija, nelegālo imigrantu nometnes.
Bosnija, nelegālo imigrantu nometnes. Foto: Julia Druelle/SIPA / Julia Druelle/SIPA

Bosnijas policija trešdien aizturējusi septiņus serbus, kas tiek turēti aizdomās par līdzdalību 44 musulmaņu civiliedzīvotāju noslepkavošanā Bosnijas kara sākumā, paziņojusi prokuratūra.

Septiņi vīrieši, no kuriem vairums ir bijušie karavīri, tiek turēti aizdomas, ka "plānojuši, organizējuši un piedalījušies" musulmaņu civiliedzīvotāju slepkavošanā un vajāšanā Sokolacu apgabalā Bosnijas austrumos 1992.gada septembrī, teikts prokuratūras paziņojumā.

Bosnijas serbu armija uzbruka Novoseoci ciematam, kur nošķīra sievietes un bērnus no vīriešiem, kuri pēc tam tika nošauti izgāztuvē.

Upuri, vecumā no 14 līdz 82 gadiem, pēc nošaušanas tika aprakti, bet sievietes un bērni izraidīti no ciemata.

Pēc slaktiņa ciemata mošeja tika nopostīta un tās drupas aizvestas uz izgāztuvi, kur sabērtas pāri nogalinātajiem cilvēkiem.

Starp upuriem bija arī viena sieviete, kura tika nogalināta uzbrukuma laikā, norādīts prokuratūras paziņojumā.

Paziņojumā teikts, ka šajā lietā aizdomās tiek turēts arī bijušais Bosnijas serbu ģenerālis Radislavs Krstičs, kurš pašreiz izcieš 35 gadu cietumsodu par līdzdalību Srebreņicas slaktiņā. Viņu plānots nopratināt.

Vēl viens aizdomās turamais pašreiz atrodas Kanādā, un Bosnija pieprasīs viņa izdošanu, norādījusi prokuratūra.

Kara laikā Bosnijas serbu spēki pārņēma savā kontrolē aptuveni trešdaļu Bosnijas teritorijas, no kurienes izraidīja musulmaņus un horvātus un nogalināja tūkstošiem cilvēku.

Karā dzīvību zaudēja vairāk nekā 100 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu