Spēcīgās vētras dēļ applūdusi Lucavsala

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Drēgna februāra diena Lucavsalā
Foto: Drēgna februāra diena Lucavsalā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ņemot vērā ceturtdienas laikapstākļus - lielo vēju un stipros nokrišņus visas dienas garumā -, applūdusi Lucavsalas teritorija, apstiprināja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Uģis Vidauskis.

Viņš pastāstīja, ka Lucavsalas plūdu postījumus pašvaldība vērtēs piektdien, bet patlaban seko līdzi notikumu attīstībai. Pēc Vidauska teiktā, Lucavsalā daudzviet ūdenslīmenis ir cēlies, bet situācija nav dramatiska.

Kā apgalvoja Vidauskis, teritoriju uzmana pašvaldības glābēju postenis, lai pārliecinātos, ka neviens iedzīvotājs nav nolēmis atpūsties Lucavsalā šajos apstākļos. Ja būs negadījums, pašvaldības postenis informēs atbildīgos dienestus. 

TVNET jau ziņoja, ka, pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, ceturtdien līdz plkst.15 ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās Rīgas centrā sasniedzis 21 metru sekundē (m/s), Daugavgrīvā - 24 m/s.  Ūdens līmenis paaugstinājies aptuveni metru virs vidējā līmeņa, tādēļ spēkā dzeltenais brīdinājums. Plūdi nav gaidāmi.

Tāpat ziņots, ka pagājušajā naktī salās Somijas rietumu piekrastē - Botnijas līcī - vējš brāzmās pastiprinājās līdz 35 m/s. Vēja vidējais ātrums vietām sasniedza 29 m/s, kas atbilstoši Boforta skalai ir ļoti stipra vētra.

No rīta arī salās Igaunijas ziemeļrietumos vējš sasniedza vētras spēku - 21 m/s, brāzmās 29 m/s.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu