Marģers Vestermanis par mūža darbu saņēmis Cildinājuma rakstu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī pasniedza Cildinājuma rakstu Marģeram Vestermanim par mūža darbu Latvijas sabiedrības vēsturiskās atmiņas veidošanā, Latvijas ebreju vēstures dokumentēšanā un traģisko holokausta vēstures lappušu izpētē.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, valsts pirmā amatpersona apsveica Vestermani 95 gadu jubilejā, godinot viņa devumu Latvijas valsts labā. Tāpat Levits norādīja, ka Vestermanis ir Latvijas patriots un Latvijas ebreju kopienas kultūrvēsturiskā mantojuma glabātājs.

Prezidenta ieskatā, Latvijas ebreju kopiena devusi savu pienesumu ne tikai Latvijai, bet arī visai ebreju kopienai pasaulē. Levits akcentēja, ka Vestermanis ir saglabājis atmiņu par holokaustu.

"Mums Latvijā ir bijuši gan gaiši, gan tumši notikumi, un, protams, arī šis notikums ir Latvijas vēstures sastāvdaļa, un ir svarīgi, lai sabiedrība to zina. Tādēļ es vēlos pasniegt jums Cildinājuma rakstu, kas ir personīga atzinība par jūsu līdzšinējo darbu," atzīmēja Levits.

Foto: Paula Čurkste/LETA

TVNET jau vēstīja, ka Cildinājuma raksts kā prezidenta atzinības izteikšanas veids tika izveidots 2016.gadā, lai pateiktos par sasniegumiem valsts vai sabiedrības labā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu