"Luminor Bank" no nākamā gada vadīs Peters Boseks (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Luminor
Luminor Foto: Ieva Leiniša/LETA

"Luminor Bank" valdes priekšsēdētāja amatā no 2021.gada 1.janvāra darbu sāks Peters Boseks, pavēstīja bankas pārstāvji.

"Luminor Bank" pārstāvji informēja, ka pašreizējais bankas valdes priekšsēdētājs Erki Rāzuke ir nolēmis atstāt amatu pirms nākamā "Luminor Bank" attīstības posma. Rāzuke turpinās vadīt banku līdz gada beigām.

"Esmu nolēmis atkāpties un nodot amatu kādam, kam ir nepieciešamās zināšanas, lai veiksmīgi virzītu "Luminor" pārveidošanu nākamajā izaugsmes posmā. Uzskatu, ka Boseks ir lieliski piemērots šim biznesam un banka turpinās viņa vadībā attīstīties," pauda Rāzuke.

Boseks pēdējos 24 gadus strādāja Austrijas finanšu pakalpojumu grupā "Erste Group", ieņemot "Erste Bank" valdes priekšsēdētāja un "Erste Group" privātpersonu un mazo uzņēmumu (retail) apkalpošanas segmenta vadītāja amatus.

Lēmums par Boseka iecelšanu bankas valdes priekšsēdētāja amatā vēl jāapstiprina Eiropas Centrālajai bankai.

"Boseka ienākšana "Luminor Bank" notiek brīdī, kad organizācijas biznesa attīstība ir nonākusi trešajā transformācijas posmā, kas būvēts uz Rāzukes vadītās komandas izveidotajiem pamatiem," norādīja bankā, atgādinot, ka "Luminor Bank" tika nodibināta, apvienojot "Nordea" un DNB struktūrvienības Baltijas valstīs. Rāzuke pievienojās sagatavošanās projektam un vadīja grupas pārrobežu apvienošanos un pārstrukturēšanu, kā arī "Blackstone" konsorcija veiktos ieguldījumus bankas kapitālā.

"Luminor Bank" padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis atzīmēja, ka Bosekam ir lieliska reputācija inovāciju un digitalizācijas jomā, vadības komandas motivēšanā, kā arī nozīmīga pieredze banku darbībā, kas sniegs ieguvumus bankas nākamajā izaugsmes posmā.

Jau vēstīts, ka 2017.gada oktobrī Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank", savukārt 2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā.

Bankas stratēģiskais investors ir ASV investīciju kompānija "Blackstone".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu