Krāšņus zemūdens pasaules kadrus šogad apkopojis amerikāņu žurnāls "Scuba Diving", kura rīkotajam "Through Your Lens" konkursam tika pieteikts rekordaugsts attēlu skaits - vairāk nekā divi tūkstoši. Iepazīsties ar uzvarējušajiem kadriem!

Foto: Evans Baudin / Scuba Diving magazine

Grand Prix ieguvējs - Evans Bodins (Meksika)

"2020.gada jūnijā, saņēmis īpašu atļauju, es devos ekspedīcijā, lai dokumentētu jūras dzīvi un Covid-19 pandēmijas dēļ mazinājušos jūras satiksmi," stāsta Bodins. "Pēc divām ūdenī pavadītām stundām, haizivju baram peldot tuvu ūdens virsmai, mūsu kapteinis iekliedzās: "Vaļhaizivs, tieši jums aiz muguras!" Tā bija vairāk nekā 12 metrus gara mātīte. Pārsteigums bija divkāršs, kad ieraudzīju apmēram 50 zivis, kuras vizinājās tai mutē!"

Foto: Jeffrey Haines / Scuba Diving magazine

Makro kategorijas uzvarētājs - Džefrijs Hainss (ASV)

"Nakts laikā nirstot dzelmē, nekad nevar zināt, ko ieraudzīsi. Dažreiz tas ir zivtiņu bars, citreiz haizivs, bet visbiežāk nākas planktonā meklēt sīkas radībiņas, kamēr tevi nes zemūdens straume. Neatlaidība un koncentrēšanās - tās ir galvenās lietas, kas nepieciešamas, lai, peldot garām, atrastu fotografējamo," norāda Hainss.

Foto: Martin Strmiska / Scuba Diving magazine

Platleņķa kategorijas uzvarētājs - Mārtins Strmiska (Meksika)

"Skatoties no sauszemes, man nebija ne jausmas, kas atrodas mazajā ūdens baseiniņā. Tikai tad, kad biju jau ieniris un iekārtojies, saules stari izgaismoja šo vietu. Tikai tad, kad acis aprada ar tumsu, es sapratu, kādi šeit ir plašumi. Mans draugs, kuru izgaismoja saules stari, izskatījās tik niecīgs, ka es fotografēju tikai no attāluma, cenšoties iemūžināt sīciņo nirēju milzīgajā plašumā," savu ideju skaidro Strmiska.

Foto: Jules Casey / Scuba Diving magazine

Dzīvnieku uzvedības kategorijas uzvarētājs - Džūlza Kelsija (Austrālija)

"Jūraszirdziņš barojās pavisam netālu no ūdens virsmas, brīvi peldot no vienas jūraszāles uz nākamo. Nezinu, vai tas ar asti satvēra adatzivi tāpēc, ka noturēja to par jūraszāli, vai arī tas bija apzināti. Adatzivs uzreiz sāka cīnīties pretī, lai izrautos no jūraszirdziņa tvēriena. Sastapšanās ilga tikai apmēram desmit sekundes, taču ar to pietika, lai uzņemtu šo kadru," stāsta Kelsija.

Foto: Tobias Friedrich / Suba Diving magazine

Kompaktkameras kategorijas uzvarētājs - Tobiass Frīdrihs (Filipīnas)

"Šis jaunais astoķājītis sēdēja uz palmas lapas," par fotogrāfijas tapšanu stāsta Frīdrihs, kurš līdztekus profesionālajam aprīkojumam izmanto arī zemūdens kompaktkameru. "Es niru Anilao, Filipīnās."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X