Levits un Lietuvas ārlietu ministrs norāda uz nepieciešamību noteikt kopīgas ES sankcijas Baltkrievijas amatpersonām (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Kopīgas Eiropas Savienības (ES) sankcijas Baltkrievijas situācijā pret atbildīgajām personām ir nepieciešamas, tikšanās laikā vienisprātis bija Valsts prezidents Egils Levits un Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, Levits šodien, Baltu vienības dienā, tikās ar Linkeviču, uzsverot abu valstu ciešās attiecības.

Sarunā abas puses apmainījās viedokļiem par situāciju Baltkrievijā, pārrunājot vakar notikušo ES ārlietu ministru sanāksmi un esot vienisprātis, ka kopīgas ES sankcijas pret tām personām, kuras falsificējušas neseno prezidenta vēlēšanu rezultātus un ir atbildīgas par vardarbīgu vēršanos pret iedzīvotājiem, būtu spēcīgs un vēlams signāls.

Sarunā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) informēja par neseno tikšanos ar Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu kandidāti Svetlanu Tihanovsku, novērtējot viņas centienus Baltkrievijas demokratizācijā.

LETA jau vēstīja, ka Baltkrievijā jau vairāk par mēnesi turpinās masu protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un pret varas iestāžu pielietoto brutālo vardarbību pret protestētājiem.

ES ārlietu ministriem 21.septembrī joprojām neizdevās vienoties par sankciju piemērošanu personām, kas tiek vainotas Baltkrievijas vēlēšanu falsifikācijā un pēcvēlēšanu protestu brutālajā apspiešanā.

Sankciju pieņemšanu bloķē Kipra, kas vēlas, lai sankcijas saistībā ar dabasgāzes izpētes darbiem Vidusjūras austrumdaļā tiktu noteiktas arī Turcijai.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu