Rinkēvičs telefoniski sazinājies ar Apvienoto Arābu Emirātu ārlietu ministru (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalās preses konferencē, kurā informē par aktualitātēm Baltijas valstu sadarbībā.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalās preses konferencē, kurā informē par aktualitātēm Baltijas valstu sadarbībā. Foto: Zane Bitere/LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) telefonsarunā ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) ārlietu un starptautiskās sadarbības ministru Abdullu bin Zajedu an Nahaijani pārrunājis AAE attiecību normalizāciju ar Izraēlu.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), ministri pārrunājuši arī abu valstu divpusējās attiecības un situāciju ar pandēmijas Covid-19 izplatības ierobežošanu reģionā.

Sarunas laikā Rinkēvičs apsveica AAE ārlietu ministru ar abu valstu diplomātisko attiecību 25 gadskārtu, kas apritēja 18.septembrī un vērsa uzmanību, ka starp Latviju un AAE pastāv aktīvs divpusējais dialogs, tostarp augsta līmeņa vizītes un sadarbība starptautiskajās organizācijās, kā arī tiek paplašināta līgumtiesiskā bāze.

Tāpat Latvijas ārlietu ministrs pauda gandarījumu par nesen panākto vienošanos par AAE diplomātisko attiecību normalizāciju ar Izraēlu, norādīja ĀM.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu