Japānā savus pirmos soļus spēris gigantiskais robots Gundams (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas pilsētā Jokohamā iedarbināts gigantisks robots, kas radīts, balstoties uz klasiskā japāņu animācijas filmu seriāla varoņa Gundama tēla. 

Milzīgais humanoīds atgādina robotu no populārā Japānas televīzijas seriāla “Mobile Suit Gundam”, kas tika rādīts 1970. gados. Pirmdien vietnē “Twitter” publicētajā video redzams, ka robots staigā, tup un žestikulē. 

Robots, kura būve sākās jau 2014. gadā, ir vairāk nekā 18 metrus garš un sver 24 tonnas. Tas ir veidots no vairāk nekā 200 tērauda un ar oglekļa šķiedru stiprinātām detaļām, vēsta kompānija, kas to radīja. 

Drīz šo jauno atrakciju varēs publiski aplūkot un uzzināt par to, kā tas tika radīts. Atklāt to publiskai apskatei bija plānots jau 2020. gada oktobrī, tomēr pandēmijas dēļ vēl būs jāpaciešas. 

“Mēs atvainojamies visiem faniem, kas gaidīja lielo robota atklāšanu, un lūdzam sapratni,” paziņojumā teica kompānijas pārstāvji. 

Tagad plānots, ka rūpnīca un robots publiskai apskatei būs pieejams gada laikā. Paziņojums par atklāšanu tiks publicēts kompānijas mājaslapā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu