Tiek atzīmēta Prokuratūras dibināšanas 30.gadadiena

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ģenerālprokurors Juris Stukāns
Ģenerālprokurors Juris Stukāns Foto: Edijs Pālens/LETA

Šajos laikos tikai pārmaiņas un izkāpšana no komforta zonas ļaus prokuratūrai attīstīties, šodien svinīgajā uzrunā par godu Latvijas Republikas Prokuratūras dibināšanas 30.gadadienai atzinis ģenerālprokurors Juris Stukāns.

Ticība un pārliecība šo gadu laikā ir bijusi tā, kas ļāvusi prokuratūrai palikt neatkarīgai institūcijai, nodrošinot uzraudzību pār likumības ievērošanu, viņš sacīja. Stukāna pārliecība ir tāda, ka prokuratūrai arī turpmāk jāpaliek tikpat stingrai un neatkarīgai kā līdz šim.

Stukāns norādījis, ka vislielākā vērtība prokuratūrai ir cilvēks. Lai gan Stukāns ģenerālprokurora amatā ir tikai divus mēnešus, viņš prokuroros novērojis spēku un stingru nostāju.

"Nav noslēpums, ka esam pārmaiņu priekšā. Taču tikai pārmaiņas un izkāpšana no komforta zonas ļaus attīstīties šajos laikos. Visā pasaulē notiek attīstība, tehnoloģijas nomaina viena otru un ar vakardienas izpratni šodien vairs nepietiek, lai pilnvērtīgi nodrošinātu prokuratūras funkciju īstenošanu," norādījis Stukāns.

Viņš paudis ticību, ka ikviens no prokuroriem vēlas nākotnē prokuratūru redzēt vēl spēcīgāku, kurai uzticas sabiedrība un kuras lēmumus nav pamata apšaubīt.

Ģenerālprokurors pateicās par darbu un ieguldījumu prokuratūras attīstībā ikvienam prokuroram un prokuratūras darbiniekam. "Mūsu darbs nav viegls, bet sabiedrībai ļoti vajadzīgs, lai būtu pārliecība par taisnīgumu un tiesiskumu," uzsvēris ģenerālprokurors.

Latvijas Republikas Prokuratūra izveidota 1990.gada 26.septembrī, kad Latvijas Republikas Augstākā Padome pieņēma likumu "Par prokurora uzraudzību Latvijas Republikā".

Jau ziņots, ka Stukāns šovasar stājoties amatā paziņojis, ka viņa vadībā prokuratūru sagaidīs lielas reformas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu