Tramps uz brīvo Augstākās tiesas tiesneša vietu izvirza konservatīvo Eimiju Baretu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: SIPA / SIPA

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien uz Augstākās tiesas tiesneša vietu, kas atbrīvojusies pēc liberālās Rutas Ginzburgas nāves, izvirzījis konservatīvo Eimiju Baretu.

"Man šodien ir tas gods nominēt uz Augstāko tiesu vienu no mūsu nācijas visizcilākajiem un apdāvinātākajiem juridiskajiem prātiem," ceremonijā, kas notika Baltā nama Rožu dārzā, paziņoja Tramps.

"Viņa ir sieviete ar nepieredzētiem panākumiem, nepārspējamu intelektu, pirmklasīgu reputāciju un nelokāmu uzticību konstitūcijai," piebilda prezidents.

Jau iepriekš tika uzskatīts, ka Tramps uz brīvo tiesneša vietu izvirzīs 48 gadus veco Baretu, kuru iepriekš viņš pats iecēlis par federālās apelāciju tiesas tiesnesi.

Viņa tika uzskatīta par republikāņu favorīti savas plaši zināmās nostājas dēļ tādos jautājumos kā aborti, ieroču turēšanas tiesības un imigrācija.

Republikāņi vēlas ātri apstiprināt Ginsburgas pēcteci, lai brīvo vietu Augstākajā tiesā paspētu aizpildīt vēl pirms novembrī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, nostiprinot konservatīvo vairākumu.

Savukārt demokrāti cenšas to novilcināt, apgalvojot, ka jauno tiesnesi pienāktos izvirzīt prezidenta vēlēšanu uzvarētājam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu