Par Latvijas Radio Ziņu dienesta galveno redaktoru kļūst Kārlis Dagilis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

No ceturtdienas, 1.oktobra, Latvijas Radio Ziņu dienesta galveno redaktora amatu ieņems žurnālists, mediju pasniedzējs un pētnieks Kārlis Dagilis, informēja uzņēmumā.

Dagilis pirms 20 gadiem savas profesionālās gaitas sāka Latvijas Radio jauniešu redakcijā "Radiobumba" un kopš tā laika turpinājis darboties mediju vidē. Dagilis strādājis pie jauniešu auditorijas satura attīstības un jauniešu multimediālās platformas Latvijas Radio 5 - "Pieci.lv" izveides, producējis un vadījis ziņu un informatīvi analītiskos raidījumus gan sabiedriskajos medijos, gan komercmedijā.

Patlaban viņš pasniedz žurnālistiku Latvijas Universitātē un Vidzemes Augstskolā, kā arī asistē Merilendas Universitātes (ASV) kursu pasniegšanā par medijpratības, preses brīvības, viltus ziņu un dezinformācijas tematikām.

Dagilis ieguvis maģistra grādu komunikācijas zinātnē Latvijas Universitātē un turpina doktorantūras studijas gan Latvijā, gan ASV (Merilendas Universitāte), papildinot zināšanas par mediju ētiku, vārda brīvību, datu žurnālistiku u.c.

Dagilis uzsvēra, ka uz radio lomu ziņu plūsmā ir jāraugās drosmīgi - vienlaicīgi saglabājot objektīvu, faktos un daudzpusīgos viedokļos balstītu notikumu atspoguļojumu un problēmu izgaismojumu, reizē atrodot unikālos veidus, kā padarīt sabiedriskos, starptautiskos un politiskos notikumus vieglāk izprotamus.

Līdzšinējā Ziņu dienesta galvenā redaktore Laura Dreimane amatu atstāja ģimenes iemeslu dēļ. Uz vakanto amatu meklēti pretendenti konkursa kārtībā. Pēdējā atlases kārtā no pieciem spēcīgiem kandidātiem par labāko atzīts Dagilis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu