Daugavpils ieviesīs Covid-19 ierobežošanas pasākumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Daugavpils pašvaldība pakāpeniski ieviesīs Veselības ministrijas (VM) ieteiktos Covid-19 ierobežošanas pasākumus, apliecināja pilsētas mērs Igors Prelatovs ("Mūsu partija").

Ceturtdien, 1.oktobrī, plkst.16 paredzēta domes ārkārtas sēde, lai pārrunātu situāciju ar Covid-19 izplatību un deleģētu pašvaldības iestādēm ierobežojumu noteikšanu, līdzīgi kā pašlaik Izglītības pārvalde var lemt par mācību procesa nodrošināšanu Covid-19 pandēmijas laikā. Tāpat plānots sasaukt arī civilās aizsardzības komisijas sēdi.

Domes priekšsēdētājs stāstīja, ka ierobežojumi attieksies uz interešu izglītības nodarbībām, sabiedriskās ēdināšanas iestāžu darbu. Prelatovs klāstīja, ka ierobežojumi tik ieviesti, ņemot vērā VM un epidemiologu ieteikumus. Tie varētu stāties spēkā piektdien vai nākamajā nedēļā.

Vienlaikus pilsētā netiek atcelti plānotie pasākumi, jo tie notiek brīvā dabā. Turklāt Covid-19 izplatība pilsētā saistīta ar lokālu uzliesmojumu Ledus sporta skolā, nevis pasākumiem, uzsvēra Prelatovs, piebilstot, ka "gaiss Daugavpilī ir tāds pats kā citur".

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības dēļ VM rosina Daugavpilī un Kuldīgā ieviest divu nedēļu ierobežojumus.

Trešdien valdības ārkārtas sēdē veselības ministre Ilze Viņķele (AP) informēja par aktuālo situāciju ar Covid-19 izplatību, norādot, ka Latvijā ir vērojami divi lieli vīrusa uzliesmojumi - Daugavpilī un Kuldīgā, un viens mazāks - Olainē.

Analizējot datus par situāciju Daugavpilī, Viņķele atzina, ka šajā pilsētā Covid-19 inficēšanās lielākoties notiek bērnu un jauniešu vidū vecumā no desmit līdz 19 gadiem. Inficēšanās ar Covid-19 galvenokārt saistīta ar sporta aktivitātēm, proti, sporta komandām un to apkalpojošo personālu.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību Daugavpilī un Kuldīgā, Viņķele aicināja šajās pilsētās uz divām nedēļām ieviest ierobežojošus pasākumus, proti, uz divām nedēļām pārtraukt interešu izglītības aktivitātes, sabiedriskās ēdināšanās pakalpojumu darba laiku ierobežot līdz pusnaktij, ļaujot pie galdiņa atrasties ne vairāk kā astoņiem cilvēkiem, kā arī uzliekot pienākumu valkāt sejas maskas sabiedriskajā transportā un vietās, kurās nav iespējams ievērot distanci.

Tāpat pašvaldības un valsts iestādes tiek aicinātas strādāt attālināti.

Pēc veselības ministres teiktā, lai ieviestu šādus lokālus ierobežojumus, nepieciešams Ministru prezidenta rīkojums. Veselības ministrijā aģentūrai LETA norādīja, ka tuvākajās dienās tiks virzīti grozījumi Ministru kabineta noteikumos, lai noteiktu nepieciešamos ierobežojumus attiecībā uz Kuldīgu un Daugavpili.

Tāpat ziņots, ka kopumā ar Covid-19 uzliesmojumu Daugavpils Ledus sporta skolā ir saistīti 40 gadījumi. Uzskaite par šiem gadījumiem tiek veikta kopš piektdienas, kad kļuvis zināms par saslimšanām hokeja komandā "Dinaburga". Komandas treneri trenē arī izglītības iestādes audzēkņus.

Lai saslimstību ierobežotu, nolemts slēgt gan sporta skolu, gan ledus halli, kur notiek audzēkņu nodarbības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu