Sociālajā mājā Liepājā noteikta karantīna

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Matthias Schrader/AP

Liepājā Covid-19 saslimšana konstatēta iedzīvotājam Liepājas pilsētas sociālajā dzīvojamajā mājā Kuldīgas ielā 34, tādēļ tās pirmajā stāvā noteikta karantīna, informēja Liepājas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Ņemot vērā, ka vienam Liepājas pilsētas sociālās dzīvojamās mājas iedzīvotājam ir pozitīvas Covid-19 analīzes, tika sasaukta Liepājas sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas (CAK) sēde, lai pārrunātu aktuālos jautājumus un turpmāko rīcību saistībā ar Covid - 19 ierobežošanu Liepājā.

Pēc Lazdānes teiktā, rūpējoties par liepājnieku veselību, sasauktajā CAK sēdē atkārtoti tika pārrunāti visi veselības drošības jautājumi saistībā ar konstatēto vienas personas saslimšanas gadījumu sociālajā dzīvojamajā mājā. 

"Sēdē tika nolemts, ka sociālās dzīvojamās mājas Kuldīgas ielā 34 pirmajam stāvam tiek noteikta karantīna, kas nozīmē, ka 12 ēkas iedzīvotāji karantīnu ievēros turpat sociālajā mājā, savukārt seši darbinieki karantīnu ievēros savās dzīvesvietās; visiem šiem cilvēkiem tiks veikti Covid-19 testi," sacīja Lazdāne. 

Tāpat nolemts, ka karantīnas laikā šiem cilvēkiem tiks nodrošināta ēdināšana trīs reizes dienā ar attālinātu piegādi un sadarbībā ar Valsts un pašvaldības policiju nodrošināta diennakts apsardze. Ēka tiks dezinficēta. Konkrētajā adresē visai ēkai noteikts ierobežojums apmeklētājiem, sacīja pašvaldības pārstāve.

CAK sēdes locekļi šodienas sanāksmē rekomendēja visām pašvaldības organizācijām darba tikšanās plānot attālināti un neapmeklēt tās pilsētas, kurās vērojams Covid-19 izplatība, piemēram, Daugavpils un Kuldīga.

Tiem Sporta skolas audzēkņiem, jo īpaši U-13 hokeja komandai, kuri pēdējās nedēļas laikā bijuši sacensībās Daugavpilī, CAK komisijas locekļi rekomendē vērot savu veselību un aicina ievērot pašizolāciju līdz turpmākajiem Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) norādījumiem. Treneriem rekomendē turpināt darbu attālināti.

Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis(LRA) norādīja, ka ikdienā rūpīgi sekojot līdzi Covid-19 izplatībai ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē, bija skaidrs, ka nespēs izvairīties no šī vīrusa atgriešanās arī Liepājā. 

"Vasarā esam veikuši preventīvo darbu, lai situācijā, ja rodas nepieciešamība atgriezties darba režīmā, kāds tas bija pavasarī, iestādes būtu gatavas turpināt nodrošināt pašvaldības sniegtos pakalpojumus. Šajā laikā mums jāturpina būt īpaši piesardzīgiem un atbildīgiem pret joprojām spēkā esošajiem veselības aizsardzības ierobežojumiem un rekomendācijām," uzsvēra Vilnītis. 

Viņš aicina ikvienu atcelt plānotos ārvalstu braucienus un vēlreiz saviem līdzcilvēkiem atgādināt, ka vīrusa ierobežošanā noteicošā loma būs katra cilvēka individuālajai izpratnei un rīcībai.

Sēdē lēma plānot dezinfekciju un personīgo aizsarglīdzekļu iegādi no pašvaldības piešķirtā fonda Covid-19 līdzekļiem.

Lazdāne sacīja, ka CAK locekļi vēlreiz aktualizēja jautājumu par to, ka jāveicina sabiedrības locekļu personīgā atbildība, jāaicina iedzīvotāji veikt testus, ikdienā ikvienam jāturpina ievērot piesardzības pasākumi un nepieciešamie sabiedrības veselības drošības apstākļi jāturpina nodrošināt visās pašvaldības organizācijās.

Komisijas locekļi vienojās, ka arī turpmāk Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumu veiksmi nosaka cieša sabiedrības, pašvaldību un valsts iestāžu sadarbība, kā rezultātā arī turpmāk no pašvaldības puses būs jārosina sabiedrībai turpināt ievērot visus nepieciešamos veselības drošības pasākumus - pārdomātu un atbildīgu rīcību, gan atrodoties publiskās vietās, gan sadzīvē.

Kā vēstīts, pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 95 saslimšanas ar Covid - 19 gadījumi, kas ir līdz šim lielākais diennaktī atklāto saslimšanas gadījumu skaits. Liepājā konstatēts viens saslimšanas gadījums, liecina SPKC apkopotie dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu