Navaļnijs sola vērsties tiesā pret Peskovu (40)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Saindētais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs paziņojis, ka plāno sūdzēt tiesā Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretāru Dmitriju Peskovu saistībā ar viņa apgalvojumiem par Navaļnija saistību ar ASV specdienestiem, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Kā vēstīts, Navaļnijs intervijā vācu medijam "Der Spiegel" paziņojis, ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremļa saimnieks Vladimirs Putins.

Tikmēr Kremļa runasvīrs Peskovs apsūdzējis Navaļniju Putina apvainošanā un sadarbībā ar Rietumvalstu specdienestiem.

"Teikšu tā, nevis pacients [Navaļnijs] strādā ar Rietumu specdienestiem, bet gan Rietumu specdienesti strādā ar viņu," teica Peskovs, īpaši izceļot ASV Centrālo izlūkošanas pārvaldi (CIP).

"Mēs uzskatām, ka šādi apvainojumi pret Krievijas prezidentu ir absolūti nepamatoti un nepieļaujami," Peskovs komentēja Navaļnija izteikumus intervijā. Peskovs nesauc Navaļniju vārdā, bet gan par "pacientu" vai "Berlīnes pacientu".

Tikmēr Navaļnijs uz Peskova izteikumiem reaģējis ar prasību sniegt pierādījumus viņa sadarbībai ar citu valstu specdienestiem.

“Pieprasu, lai tiktu publicēti pierādījumi un fakti, kas apliecina “sadarbību ar CIP speciālistiem”. Rādiet tieši televizorā, labākajā laikā. Atļauju,” savā tīmekļa vietnē raksta Navaļnijs.

“Ja varas orgāniem, kuru vārdā runā Peskovs, ir pierādījumi tām muļķībām, ko viņš stāsta, tad tas ir valsts drošības jautājums un es pieprasu šo pierādījumu publiskošanu,” uzsver Navaļnijs.

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Šo slēdzienu vēlāk apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas.

22.septembrī Navaļnijs no Berlīnes slimnīcas tika izrakstīts.

Rietumvalstis ir pieprasījušas Krievijai paskaidrojumus, taču Kremlis ir noraidījis jebkādu savu saistību ar šo slepkavības mēģinājumu.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu