Lietus izraisītos plūdos Itālijā un Francijā gājuši bojā vairāki cilvēki

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Reģionā uz Francijas un Itālijas robežas pēc spēcīgām lietavām, kas appludināja mājas un izskaloja ceļus, atrasti septiņu cilvēku līķi, paziņojušas abu valstu amatpersonas.

Pieci mirušie atrasti Itālijas ziemeļrietumos. Četri no viņiem izskaloti jūras krastā starp Itālijas pilsētām Ventimilju un Santo Stefano al Mari, netālu no Francijas robežas.

Iespējams, ka vairāki līķi atskaloti no Francijas.

Vēl divu cilvēku līķi atrasti Francijā, tostarp viens atrasts automašīnā, kas aizskalota plūdos.

Kopumā kopš piektdienas, kad robežas reģionā sākās spēcīgas lietavas un vēja brāzmas, tur atrasti miruši jau deviņi cilvēki.

Francijas ugunsdzēsības dienests ziņo, ka vēl 21 cilvēks ir pazudis, tostarp zināms, ka astoņi cilvēki pazuduši vētras rezultātā.

Sliktie laikapstākļi nodarījuši postījumus miljoniem eiro vērtībā, tostarp Itālijā aizskaloti vairāki tilti.

Itālijas Pjemontas reģions ziņo, ka netālu no robežas ar Šveici nolijusi pusgada norma.

Limonē Pjemontā spēcīgā lietus rezultātā sabrukusi trīsstāvu ēka, bet netālu esošajā Tanaro ciematā plūdos izpostīta kapsēta.

Francijā gandrīz 1000 ugunsdzēsēji norīkoti uz Piejūras Alpu reģionu, lai meklētu pazudušos cilvēkus un atjaunotu sakarus. Slikto laikapstākļu dēļ apgabalā slēgtas vairāk nekā 20 skolas, ziņo vietējās varasiestādes.

Francijas premjers Žans Kastekss sestdien paziņoja, ka nepilnu desmit stundu laikā nolijuši līdz 500 milimetriem nokrišņu, kas ir lielākais daudzums kopš sākta šādu datu piefiksēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu