Tramps paziņo, ka pametīs slimnīcu, un aicina "nebaidīties no Covid-19" (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Donalds Tramps.
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps, kurš piektdien tika hospitalizēts pēc inficēšanās ar Covid-19, šodien atstās slimnīcu, viņš paziņoja savā "Twitter" kontā.

"Es atstāšu lielisko Voltera Rīda medicīnas centru šovakar 18.30 (6. oktobrī plkst. 1.30 pēc Latvijas laika)," Tramps tvītoja, sakot, ka jūtas "ļoti labi".

"Nebaidieties no Covid. Neļaujiet tam valdīt pār jūsu dzīvi. Trampa administrācijas vadībā esam radījuši dažas tiešām lieliskas zāles un zināšanas. Es jūtos labāk nekā pirms 20 gadiem," rakstīja prezidents.

Dienu iepriekš Trampa tonis, runājot par Covid-19, bija šķietami mainījies. Tviterī publicētā video prezidents atzina, ka "par Covid uzzinājis ļoti daudz, tiešām ejot skolā".

"Šī ir īstā skola. Šī nav tāda "lasīsim grāmatas" skola, un es to saprotu, un tā ir ļoti interesanta lieta," viņš piebilda.

Neilgi pēc tam viņš slimnīcu uz īsu brīdi negaidīti pameta, lai pateiktos atbalstītājiem, kas dežurēja līdzās slimnīcas teritorijai.

Braucot melnā apvidus auto, prezidents pamāja atbalstītājiem, kas bija sapulcējušies līdzās Voltera Rīda armijas slimnīcai Mērilendas štata Betesdā.

Auto, kurā bija vēl vismaz divi cilvēki, prezidents bija apvilcis sejas masku.

Trampa izgājiens izpelnījies plašu ASV mediju un ekspertu nosodījumu, ka šādā veidā viņš apdraud pārējos cilvēkus auto, kā arī par to, ka viņš acīmredzot nav guvis mācību par koronavīrusa bīstamību.

Jau ziņots, ka Trampam ceturtdien tika diagnosticēta saslimšana ar Covid-19, bet piektdien viņš tika nogādāts Voltera Rīda militārajā hospitālī Mērilendas štata Betesdā, kas atrodas netālu no Vašingtonas.

Covid-19 līdz šim diagnosticēts 11 Trampam pietuvinātām personām, tostarp viņa sievai Melānijai, diviem republikāņu senatoriem un prezidenta preses sekretārei.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu