Covid-19: Daugavpilī attālināti mācās 21 klase deviņās skolās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Līdz pirmdienas vakaram bija zināms, ka attālinātās mācības saistībā ar Covid-19 izplatību Daugavpilī tika nodrošinātas 21 klasei deviņās izglītības iestādēs, otrdien preses konferencē paziņoja pilsētas domes priekšsēdētāja vietniecē Līvija Jankovska ("Mūsu partija").

Pēc viņas paustā, "situācija Daugavpilī nav pati sliktākā", jo, ņemot vērā saslimšanas gadījumus uz iedzīvotāju skaitu, pilsēta nav līderis saslimušo ziņā. Atsaucoties uz Veselības ministrijas pausto, Jankovska apgalvoja, ka "situācija pilsētā tiek kontrolēta". Viņa arī atgādināja, ka slimības ierobežošanai Daugavpilī jau atcelti vairāki pasākumi.

Pašlaik zināms, ka desmit no pilsētā inficētajiem ar Covid-19 nav izdevies atrast inficēšanās avotu, taču lielākoties saslimšanas ķēde esot izsekojama.

Pirmdien attālinātās mācības saistībā ar Covid-19 izplatību nodrošinātas 21 klasei deviņās skolās, ir atsevišķi saslimšanas gadījumi arī profesionālajās izglītības iestādēs. "Visās izglītības iestādēs tiek veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai novērtu slimības izplatīšanos," klāstīja vicemēre.

Pilsētā ir sākta arī siekalu testu veikšana Covid-19 noteikšanai, un organizācijas jau piesakot savus darbiniekus testu veikšanai. Vienlaikus Jankovska atzina, ka tests ir brīvprātīgs, un veikt to vai ne, ir katra brīva izvēle. Taču šāda testēšana palīdzēs atrast saslimšanas gadījumus arī tad, ja cilvēkiem nav sūdzību par savu veselības stāvokli, pārliecināta politiķe.

Policija pilsētā sekojot līdzi valdības noteiktajiem ierobežojumiem gan par karantīnas ievērošanu, gan par sabiedriskās ēdināšanas vietu darba laika ievērošanu un aizsargmasku lietošanu sabiedriskajā transportā.

Vienlaikus saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu pilsētā no otrdienas apmeklētājiem slēgts pašvaldības uzņēmums AS "Daugavpils siltumtīkli". Visus jautājumus uzņēmums aicina risināt attālināti, bet rēķinu apmaksu veikt, izmantojot internetbanku vai citu pieejamu apmaksas veidu. Ja nav iespējas atsūtīt iesniegumu elektroniski, "Daugavpils siltumtīklu" priekštelpā ir atrodamas iesniegumu veidlapas un pasta kaste, kurā atstāt iesniegumu.

Savukārt pašvaldības SIA "Daugavpils ūdens" klientu pieņemšanu klātienē veiks tikai pēc iepriekšējā pieraksta.

Arī SIA "Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums" apmeklētājus klātienē nepieņem, atceļot speciālistu pieņemšanas. Klientiem nepieciešamo informāciju iespējams iegūt pa tālruni vai elektroniski.

Jau ziņots, ka pēdējās dienās Daugavpilī ir reģistrēts viens no lielākajiem Covid-19 gadījumu skaita pieaugumiem, un līdz pirmdienai bija zināms, ka ar Covid-19 ir saslimis 141 daugavpilietis.

Covid-19 izplatības dēļ Daugavpilī un arī Kuldīgā līdz oktobra vidum ieviesti ierobežojumi, tostarp pasākumos iekštelpās vienlaikus drīkst uzturēties ne vairāk kā 500 cilvēku, bet sabiedriskās ēdināšanas vietās pie viena galdiņa nedrīkst atrasties vairāk par astoņiem apmeklētājiem, trešdien ārkārtas sēdē lēma Ministru kabinets.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu