Kuros restorānos Rīgā strādā gada labākie pavāri?

FOTO: publicitātes

2.oktobrī svinīgā apbalvošanas ceremonijā Hanzas peronā tika paziņots “Latvijas gada pavārs 2020” – Heinrihs Erhards (Grand Hotel Kempinski Riga), iegūstot balvā “Reaton Zelta pavārnīcu”. Savukārt par labāko pavāra palīgu jeb pavārzelli tika atzīts Deniss Korotkovs (restorāns “Ogle”), balvā iegūstot “Reaton koka pavārnīcu”.

Pavāru klubs sadarbībā ar “Reaton” tradicionāli jau 14. gadu turpina pavārmākslas svētkus Latvijā, ik gadu rīkojot pavāru konkursu “Latvijas gada pavārs”, kurā tiek noteikts “Reaton Zelta pavārnīcas” ieguvējs. Šogad konkursā piedalījās 6 pavāri – Heinrihs Erhards no Grand Hotel Kempinski Riga, Ozoda Abdullaeva no restorāna Laivu centrs, Artūrs Marčenoks no restorāna Ogle, Jānis Osis no Hotel Hestia, Nauris Salenieks no restorāna Kaļķu vārti un Kirils Komarovs no restorāna Laivas.

Pavārus vērtēja starptautiskā žūrija, kurā bija nozares eksperti no Latvijas – “Reaton Zelta pavārnīcas” ieguvēji Raimonds Zommers un Ina Poliščenko, Somijas/Zviedrijas – Jari Karlsson, Lietuvas – Jaroslav Orsevski un Igaunijas – Rudolf Viisnapuu.

FOTO: Publicitātes foto

Vija Tirzmale, “Reaton” pārtikas produktu tirdzniecības mārketinga vadītāja Baltijā: “No sirds sveicu Heinrihu, iegūstot “Reaton Zelta pavārnīcu 2020”. Mums ir liels gandarījums, ka varam ik gadu turpināt šo skaisto tradīciju, cildināt labākos pavārus un veidot pavārmākslas svētkus Latvijā. Pasniedzot nozares galveno balvu “Reaton Zelta pavārnīcu”, mēs izceļam mūsu savstarpējo uzticību, kuru “Reaton” ar nozares partneriem uztur jau vairāk nekā 25 gadus. Kopā ar “Pavāru klubu” un Latvijas labākajiem pavāriem mēs atklājām jaunas garšas. Lai tradīcijas turpinās!”

Svetlana Riškova, Latvijas Pavāru kluba prezidente: “Liels prieks, ka Latvijas labāko pavāru konkurss notiek arī šogad, jo sākumā mums nebija pārliecības, ka pasākums notiks – bija pārāk daudz šķēršļu. Visvairāk negribējām lauzt tradīciju un izlaist šā gada konkursu. Taču neraugoties uz citiem apstākļiem, mēs pieņēmām lēmumu rīkot pasākumu. Šogad vislielākā iniciatīva nāca no pašu dalībnieku puses un viņi uzstāja, ka konkursam ir jānotiek. Žūrijas vidū bija pārstāvji gan no Latvijas, gan ārzemēm un eksperti sniedza profesionālu vērtējumu un vērtīgus padomus konkursantiem. Līdz ar visu esam sapratuši, ka ir jābūt pateicīgam un priecīgam par šodienu, jo nekad nevaram paredzēt, kas notiks rīt!”

FOTO: Publicitātes foto

Konkursā tika pieteikti arī 6 pavāru palīgi – pavārzeļļi – Nikita Lebedevs no restorāna Lielupes Laivas, Andrejs Šuļģintovskis no restorāna Kaļķu vārti, Kirils Dubrovskis, Mareks Vasiļevskis, Deniss Korotkovs no restorāna Ogle un Ozgur Gurkan no Grand Hotel Kempinski Riga. Labākais pavārzellis balvā saņēma “Reaton koka pavārnīcu” kā karjeras sākuma simbolu un 200 EUR naudas balvu.

Uz augšu
Back