Saeima varētu lemt par iedzīvotāju iniciatīvu viendzimuma partneru reģistrēšanai (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Saeima, iespējams, šodien pēc kārtas ceturtajā ārkārtas sēdē lems par atbildīgās komisijas sagatavoto lēmumprojektu, kas paredz noraidīt vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju parakstīto iniciatīvu par viendzimuma partneru reģistrēšanu.

Pirms tam Saeimai paredzēts skatīt vairākus citus jautājumus, par kuriem var raisīties debates. No šo jautājumu skatīšanas gaitas būs atkarīgs, vai parlaments šodien nonāks līdz šīs lietas izlemšanai.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija iepriekš lēma noraidīt iedzīvotāju iniciatīvu par viendzimuma partneru reģistrēšanu.

TVNET vēstīja, ka pēc Mandātu komisijas noraidošā lēmuma nepilnas nedēļas laikā ir savākti vajadzīgie 10 000 parakstu, lai skatīšanā Saeimā nonāktu līdzīga iniciatīva par ārpuslaulības esošo dzīvesbiedru savienību atzīšanu likumā. 

Kā ziņots, Mandātu komisijas noraidītās iniciatīvas autors Raimonds Petrovics iepriekš pauda, ka diskusijās par viendzimuma partneru reģistrēšanu visasākās domstarpības parasti raisa priekšstati par to, kas ir laulība, bet nereti diskusijās Latvijā atklājas arī dziļi iesakņojusies homofobija un diskriminācija pret lesbietēm un gejiem no PSRS laikiem.

"Pašos pamatos šis ir jautājums par vienlīdzību likuma priekšā. Civila laulība, civila savienība vai reģistrētas partnerattiecības nozīmē tiesības, atbildību un garantijas, ko valsts sniedz pārim, kas atrodas stabilās attiecībās," norādīja Petrovics, paužot uzskatu, ka Latvijas valdība nedrīkst diskriminēt viendzimuma pārus un izslēgt tos no aizsardzības, kas tiek garantēta oficiāli atzītai laulībai starp vīrieti un sievieti.

Līdzīga iniciatīva jau iepriekš tikusi iesniegta Saeimā, taču tā tika noraidīta.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu