Daugavpils dome mudinās lietot sejas aizsargmaskas veikalos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Igors Prelatovs
Igors Prelatovs Foto: Ivars Soikāns/LETA

Daugavpils dome mudinās iedzīvotājus un tirdzniecības ķēžu pārstāvjus lietot sejas aizsargmaskas veikalos.

Piektdien domē norisinājās pilsētas vadības tikšanās ar veselības aprūpes un Slimību profilakses un kontroles centra pārstāvjiem par situāciju pilsētā ar Covid-19 izplatību.

Pašlaik Daugavpilī ir 209 aktīvi saslimšanas gadījumi, saslimušo vidū galvenokārt ir jaunieši - skolēni un sportisti. Vecāka gadagājuma cilvēku grupā virs 60 gadiem saslimuši ir tikai daži cilvēki.

Starp saslimušajiem ir arī dažādu medicīnas iestāžu personāls. Lai aizsargātu veselības aprūpes darbiniekus, tuvākajā laikā var mainīties pacientu pieņemšanas kārtība, prognozēja tikšanās dalībnieki.

Vēl viens ieteiktais drošības pasākums ir medicīnisko masku izmantošana ne tikai sabiedriskajā transportā, bet arī lielajos veikalos. Tā nebūs obligāta, taču vēlama prasība, īpaši pircēju pieplūduma stundās. Aicinājumu ar šādu rekomendāciju domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs ("Mūsu partija") nākamās nedēļas sākumā nosūtīs mazumtirdzniecības ķēdēm.

Saistībā ar pieaugošo saslimstību ar Covid-19 Daugavpilī nodrošinās veselības apdrošināšanas polises daļai Sociālā dienesta darbinieku

Ņemot vērā pieaugošo Covid-19 saslimstības līmeni Daugavpilī, tiks nodrošinātas veselības apdrošināšanas polises tiem pilsētas Sociālā dienesta darbiniekiem, kuri pieņem iedzīvotājus un tieši kontaktējas ar klientiem, aģentūra LETA uzzināja pilsētas domē.

Saskaņā ar statistikas datiem, Sociālās palīdzības nodaļa vidēji dienā kontaktē ar aptuveni 30 klientiem, pieņemot iesniegumus, konsultējot un veicot apsekošanas dzīvesvietās. Administrācijas darbinieki un Sociālo pakalpojumu nodaļas darbinieki katru dienu kontaktējas ar apmēram 540 klientiem.

"Ņemot vērā esošo situāciju ar saslimstības pieaugumu ar Covid-19, mēs pieņēmām lēmumu nodrošināt sociālos darbiniekus ar veselības apdrošināšanas polisēm. Tieši tos darbiniekus, kuri savā ikdienas darbā tieši kontaktējas ar iedzīvotājiem," sacījis domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Lāčplēsis (Latgales partija).

Pēc viņa paustā, pašlaik ļoti svarīgi atbalstīt darbiniekus, lai šajos sarežģītajos apstākļos motivētu viņus nodrošināt sociālo aizsardzību un cilvēki morāli justos pārliecinošāk.

Polises tiek apmaksātas no Sociālā dienesta budžeta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu