Pandēmijas dēļ ārvalstīs iestrēguši vairāk nekā 2,7 miljoni migrantu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki lidostā.
Cilvēki lidostā. Foto: Pexels

Cīņā ar jauno koronavīrusu noteikto ierobežojumu dēļ ārvalstīs iestrēguši vairāk nekā 2,7 miljoni migrantu, kas vēlējās atgriezties mājās, piektdien paziņojusi ANO Starptautiskā migrācijas organizācija (IOM).

Organizācija norādīja, ka steidzami nepieciešams pastiprināt sadarbību starp valstīm, lai ļautu cilvēkiem droši atgriezties savās valstīs, neskatoties uz pandēmijas dēļ noteiktajiem ierobežojumiem.

IOM vadītājs Antonio Vitorino uzsvēra, ka migrantu atgriešanos ir iespējams noorganizēt drošā un cienīgā veidā, neskatoties uz ierobežojumiem.

IOM brīdināja, ka robežu slēgšana un ierobežojumi ceļošanai noveduši pie tā, ka ārvalstīs iestrēdzis liels skaits migrantu.

Organizācija kā "iestrēgušus" definē cilvēkus ārpus savas pastāvīgās dzīvesvietas valsts, kas vēlējās atgriezties mājās, bet nevarēja pandēmijas noteikto ierobežojumu dēļ.

IOM šo skaitu aplēsusi, pamatojoties uz datiem no oficiāliem avotiem par zināmiem gadījumiem līdz 13.jūlijam par ārvalstīs iestrēgušiem migrantiem, kam bijusi nepieciešama palīdzība, tostarp pārtika, ūdens, pajumte un atbalsts, lai atgrieztos savā valstī.

Visvairāk - 1,25 miljoni - migrantu iestrēguši Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā, kam seko Āzija un Klusā okeāna reģions ar 977 000 šādu migrantu.

Eiropas Ekonomikas zonā un Šveicē iestrēguši aptuveni 203 000 cilvēku un Ziemeļamerikā, Centrālamerikā un Karību reģionā - 111 000.

Turklāt organizācija brīdināja, ka patiesais iestrēgušo migrantu skaits, visticamāk, ir daudz lielāks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu