Rīgas balles stils: sabiedrības krējuma glamūrs un izsmalcinātība (19)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Juris Lisovs/TVNET

Melngalvju namā 10. oktobrī piecu gadu jubileju svinēja kultūras notikums "Rīgas balle". Uz balli pulcējās desmitiem vakartērpos sapucēti viesi. Aplūkosim krāšņākās balles kleitas!

Ballei dāmas bija izvēlējušās vakarkleitas, kuras katra bija īpaša savā stilistikā un oriģināla savā specifikā. Bija gan klasiska piegriezums svētku tērpi, gan arī pavisam neierastas vakarkleitas. 

Rīgas balle
Rīgas balle Foto: Juris Lisovs/TVNET
Rīgas balle
Rīgas balle Foto: Juris Lisovs/TVNET
Rīgas balle
Rīgas balle Foto: Juris Lisovs/TVNET

 Šajā ballē īpaša uzmanība bija pievērsta arī greznām rotaslietām un galvas aksesuāriem. 

Rīgas balle
Rīgas balle Foto: Juris Lisovs/TVNET
Rīgas balle
Rīgas balle Foto: Juris Lisovs/TVNET
Rīgas balle
Rīgas balle Foto: Juris Lisovs/TVNET

Par godu šim notikumam svētku pasākumā piedalījās Latvijas muzikālo prēmiju un deju čempionātu laureāti, balles debitanti - mācību iestāžu studenti, kas piedalījušies atlases un sagatavošanās posmos.

Jubilejas pasākumam "Rīgas balles" rīkotāji bija sagatavojuši svētku programmu. Pasākumā piedalījās Latvijas Dejas balvas laureāti - Latvijas Nacionālās operas un baleta soliste Jūlija Brauere un horeogrāfe Milana Komarova, Lielās mūzikas balvas ieguvēji - operdziedātāja Ilze Grēvele-Skaraine un diriģents Atvars Lakstīgala.

Tāpat jubilejas pasākumā uzstājās Latvijas operdziedātāji - Evita Teterovska un Nauris Indzeris, daudzkārtēji Latvijas čempioni sporta dejās - Ernests Aksels Dimants un Marija Paščenko un citi. Pasākuma viesi varēja noskatīties arī jauno baletdejotāju - deju akadēmijas, kuras vadītājs ir horeogrāfs un "Rīgas balles" mākslinieciskais vadītājs Tālis Sils, audzēkņu priekšnesumus, savukārt topošie debitanti - "Exupery International School" audzēkņi - dejoja valsi. "Rīgas balles 2020" vadītājs - Armands Simsons.

"Rīgas balli" atklāja debitantu pirmā deja - polonēze. Šogad debitanti bija skolēni un studenti vecumā no 17 līdz 24 gadiem, kas mācās Latvijas Universitātē, Rīgas Stradiņa universitātē, Rīgas Stokholmas ekonomikas skolā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā, Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā, "RISEBA", "ISMA", Rīgas Doma kora skolā, Rīgas 88.vidusskolā, Rīgas Celtniecības koledžā, Rīgas Ķengaraga vidusskolā un Amsterdamas Universitātes koledžā.

Sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu notika labdarības akcija, kuras mērķis ir atbalstīt talantīgos jaunos mūziķus, konkursa "Talants Latvijai" laureātus. Pērn atbalstu saņēma čellists Reinis Rudzītis, šogad visi akcijas laikā savāktie līdzekļi tiks novirzīti Latvijas saksofonistei Zanei Medvedei.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu