Māss aicina iekļaut Lukašenko ES sankciju sarakstā (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss aicinājis iekļaut Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko Eiropas Savienības (ES) sankciju sarakstā par miermīlīgo protestētāju apspiešanu.

Māss, dodoties uz tikšanos ar saviem ES kolēģiem Luksemburgā, norādīja, ka Baltkrievijā turpinās miermīlīgu demonstrantu aizturēšana, tādēļ viņš ierosinājis papildināt ES sankciju sarakstu.

"Un arī Lukašenko būtu jābūt starp tiem cilvēkiem, kam piemērotas sankcijas," sacīja Māss.

Arī Rumānijas ārlietu ministrs Bogdans Auresku paziņojis, ka Bukareste atbalsta sankciju paplašināšanu, bet Austrijas ārlietu ministrs Aleksanders Šallenbergs norādīja, ka svarīgi ir ne tikai koncentrēties uz sankcijām, bet domāt arī par Eiropas Savienības atvēršanu Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai.

Vakar, kā katru svētdienu, Minskas ielās bija izgājuši tūkstošiem protestētāju, un vietējo mediju publicētajos videokadros redzams, kā miliči, kuru sejas sedz melnas maskas, sit demonstrantus ar stekiem un no pūļa izrautos cilvēkus sēdina mikroautobusos bez numurzīmēm.

Milicija demonstrantu izklīdināšanai izmantojusi arī asaru gāzi un trokšņa granātas.

Kā ziņots, Baltkrievijā jau divus mēnešus turpinās protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. Protestu gaitā aizturēti vairāk nekā 13 000 cilvēku, bet vairāki simti ievainoti.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī ES un citas rietumvalstis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu