Raidījums: Kā pandēmijas laikā norit neatļauta naktsdzīve (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Neraugoties uz Covid-19 atkārtotu uzliesmojumu un ierobežojumiem, dažās jomās pret Covid-19 izplatību valda ļoti vieglprātīga attieksme; Rīgā ir vairāki naktsklubi, kuros ballītes notika arī pēc atļautā laika, ziņo LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens".

Administratīvās lietas par epidemioloģisko noteikumu neievērošanu sāktas pret vairākiem klubiem vai bāriem, tostarp “Coyote Fly”, “Radio Bārs” un "Violet".

Lai gan idejiski "Violet” ir naktsklubs ar dejas grīdu, kas drīkstētu strādāt tikai līdz pusnaktij, tas pašlaik reģistrēts arī kā ēdinātājs, līdz ar to drīkst strādāt līdz 02:00 naktī.

2. oktobrī tika fiksēts, ka ballīte klubā notiek pēc atļautā laika. “Violet” īpašniece Inese Zumente nenoliedz, ka ballīte notika arī pēc plkst.2. Taču, viņasprāt, juridiski pārkāpuma neesot. Proti, plkst.2 uzņēmums esot beidzis savu saimniecisko darbību, izslēdzot kases aparātus, bet pēc tam – ballīte privātā kārtā, jo klubs izīrēts kādai personai, kas rīkoja privāto ballīti. 

Policija sākusi divus administratīvā pārkāpuma procesus.

Līdzīga situācija notikusi "8 Lounge", bet juridiskie argumenti līdzīgi kā klubā “Violet” – pēc plkst.2 kases aparāti tika slēgti un pasākums turpinājās kā privāta ballīte.

Pārkāpumi naktsklubu darbībā esot galvenokārt Rīgā. Citās Latvijas lielajās pilsētās klubi esot paklausīgi.

Visu raidījumu iespējams noskatīties šeit: Operācija: «Covid ballīte».

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu