Valsts policijas sastāvā plānots veidot kiberpoliciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Armands Ruks piedalās preses brīfingā par sestdienas naktī notikušo advokāta Pāvela Rebenoka slepkavību.
Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Armands Ruks piedalās preses brīfingā par sestdienas naktī notikušo advokāta Pāvela Rebenoka slepkavību. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policijas (VP) sastāvā plānots veidot kiberpoliciju, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē atzina jaunais VP priekšnieks Armands Ruks.

Viņš atzinīgi vērtēja iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) priekšlikumu par šādas struktūrvienības izveidošanu, jo arvien biežāk policija sastopas ar to, ka internets tiek izmantots kā nozieguma izdarīšanas rīks un vieta.

Patlaban nav zināms, vai tiks veidota kiberpolicijas pārvalde vai birojs, kāds būs tās sastāvs un sadarbība ar citām VP struktūrvienībām. LETA jau vairākkārt rakstījusi, ka patlaban Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes sastāvā ir nodaļa, kura cīnās pret kibernoziegumiem un noziegumiem intelektuālā īpašuma aizsardzības jomā.

Ruks atgādināja, ka, piemēram, VP sastāvā ir struktūrvienība, kura nodarbojas ar pornogrāfijas apkarošanu, kuras darba pienākumos ir analizēt internetā pieejamo informāciju.

"Tas ir ārprāts! Jo viņi vairāk dara, jo vairāk pieaug šie noziegumi. Tas darba apjoms ir ļoti liels, kad atklājam šāda veida latentos noziegumus. Es uzskatu, ka kiberpolicijai ir liela nākotne un tehnoloģijas ir jāattīsta," norādīja Ruks.

Jau ziņots, ka valdība vakar VP priekšnieka amatā apstiprināja VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieku Ruku.

Likums paredz, ka VP priekšnieku amatā uz pieciem gadiem ieceļ iekšlietu ministrs pēc tam, kad attiecīgo kandidatūru apstiprinājis Ministru kabinets.

Ruks šogad 6.jūlijā iecelts VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka amatā, bet 12.augustā viņam piešķirta pulkveža pakāpe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu