"Latvijas dzelzceļš" iespēju robežās centīsies kontrolēt sejas masku valkāšanu Rīgas Centrālajā stacijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
CIlvēki pie gājēju pārejas Stacijas laukumā.
CIlvēki pie gājēju pārejas Stacijas laukumā. Foto: Paula Čurkste/LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" iespēju robežās centīsies sekot līdzi, lai Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas apmeklētāji valkātu sejas maskas, norādīja "Latvijas dzelzceļa" pārstāve Ella Pētermane.

Viņa norādīja, ka prasība dzelzceļa stacijās valkāt sejas maskas ir atbalstāma un nepieciešama, lai mazinātu straujo Covid-19 izplatību sabiedrībā, kāda tā ir novērota pēdējo nedēļu laikā.

Pētermane skaidroja, ka dzelzceļa stacijas ir vietas, kur ik dienas ir ļoti liela apmeklētāju plūsma, līdz ar to ir svarīgi, lai tajās tiktu mazināta iespējamība inficēties ar Covid-19. Jo īpaši būtiski tas ir Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā, kur ierodas cilvēki no visas Latvijas un kas ir apvienota ar tirdzniecības centru, līdz ar to apmeklētāju plūsma ir vēl lielāka.

"Latvijas dzelzceļš" iespēju robežās centīsies sekot līdzi tam, lai apmeklētāji ievērotu Ministru kabineta noteikumus par obligātu sejas masku lietošanu.

Vienlaikus "Latvijas dzelzceļš" aicina arī pašus apmeklētājus būt atbildīgiem un ievērot noteikto.

Jau ziņots, ka, turpinoties saslimstības ar Covid-19 pieaugumam, valdība otrdien lēma noteikt lielākus pulcēšanās ierobežojumus, uzdot valkāt sejas maskas tirdzniecības vietās, stacijās un citviet, kā arī aizliegt uz laiku iekštelpās rīkot kolektīvos sporta treniņus. Prasība attiecībā uz sejas maskām stājās spēkā trešdien, bet citi papildu ierobežojumi - no 17.oktobra.

Kā skaidroja veselības ministre Ilze Viņķele (AP), mutes un deguna aizsegi būs jālieto arī tirdzniecības vietās - veikalos, tajā skaitā, lielveikalos, pastos, degvielas uzpildes stacijās un citās vietās, kur notiek tirdzniecība. Tāpat to lietošana būs obligāta dzelzceļa stacijās, autoostās, lidostās, kā arī kultūras vietās un reliģiskās darbības veikšanas vietās, ja tajās nenotiek pasākums, kas organizēts fiksētās, personalizētās sēdvietās.

Mutes un deguna aizsegi būs jālieto arī, piemēram, muzeju, izstāžu zāļu, bibliotēku, reliģisko darbības vietu apmeklētājiem, ja viņi turp ir devušies apskatīt muzeja ekspozīciju, izstādi, piedalīties dievkalpojumā vai citu analoģisku iemeslu dēļ. Tomēr, ja šajās vietās, piemēram, bibliotēkā vai reliģiskās darbības vietā tiek rīkots pasākums, kurā personas atrodas fiksētās personalizētās sēdvietās, personām mutes un deguna aizsegi nebūs jālieto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu