No šodienas virknē publisko vietu obligāti jāvalkā sejas maska (77)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

13. oktobrī valdība pieņēma virkni ierobežojumu cīņai ar Covid-19 pandēmiju. Viens no būtiskākajiem - vairākās sabiedriskās vietās valkāt mutes un deguna aizsegus - stājas spēkā ar šodienu, 14. oktobri. 

Mutes un deguna aizsegi būs jālieto arī tirdzniecības vietās - veikalos, tajā skaitā lielveikalos, pastos, degvielas uzpildes stacijās un citās vietās, kur notiek tirdzniecība. Tāpat to lietošana būs obligāta dzelzceļa stacijās, autoostās, lidostās, kā arī kultūras vietās un reliģiskās darbības veikšanas vietās, ja tajās nenotiek pasākums, kas organizēts fiksētās, personalizētās sēdvietās.

Mutes un deguna aizsegi būs jālieto arī, piemēram, muzeju, izstāžu zāļu, bibliotēku, reliģisko darbības vietu apmeklētājiem, ja viņi turp ir devušies apskatīt muzeja ekspozīciju, izstādi, piedalīties dievkalpojumā vai citu analoģisku iemeslu dēļ. Tomēr, ja šajās vietās, piemēram, bibliotēkā vai reliģiskās darbības vietā tiek rīkots pasākums, kurā personas atrodas fiksētās personalizētās sēdvietās, personām mutes un deguna aizsegi nebūs jālieto.

Mutes un deguna aizsegi būs jālieto arī darbiniekiem, kas strādā minētajās vietās un no apmeklētājiem nav nodalīti ar fizisku barjeru.

Tāpat kā līdz šim, šī prasība lietot sejas maskas neattieksies uz bērniem līdz 13 gadu vecumam.

Jau ziņots, ka Latvijā jau trīs nedēļas tiek novērots straujš saslimstības ar Covid-19 pieaugums. Aktuālie Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka saslimstības rādītājs Latvijā sasniedzis 55,63 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, kamēr vēl pirms nedēļas - 6.oktobrī - saslimstības rādītājs bija 31,25 gadījumi.

Komentāri (77)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu