Ar Covid-19 saslimuši vēl 148 cilvēki; viena persona mirusi (76)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lai mazinātu Covid-19 izplatību, mutes un deguna aizsegu lietošana sabiedriskajā transportā ir obligāta, un par tā nelietošanu varēs neielaist transportā vai izsēdināt no tā.
Lai mazinātu Covid-19 izplatību, mutes un deguna aizsegu lietošana sabiedriskajā transportā ir obligāta, un par tā nelietošanu varēs neielaist transportā vai izsēdināt no tā. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijā ceturtdien jauno Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits sasniedzis 148 cilvēku, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija. 

Aizvadītajā diennaktī arī mirusi ar Covid-19 inficēta persona vecuma grupā no 30 līdz 35 gadiem.

Pēdējās diennakts laikā veikti 4759 Covid-19 izmeklējumi, kas ir viens no augstākajiem diennaktī veikto testu skaitiem. Tikmēr līdz šim Latvijā kopumā veikti 382 949 izmeklējumi, saslimušas 3204 personas, bet 1329 - izveseļojušās.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem pagājušajā diennaktī bijis - 3,1%. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Detalizētāku informāciju par jaunajiem saslimšanas gadījumiem SPKC sola publicēt vēlāk.

Vadoties pēc Nacionālā veselības dienesta datiem, pagājušajā diennaktī stacionēti kopumā seši Covid-19 pacienti. Kopumā stacionāros ārstējas 63 pacienti, no kuriem 54 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet deviņi ir ar smagu slimības gaitu. Vienlaikus aizvadītajā diennaktī no stacionāra izrakstīti 12 pacienti, līdz ar to kopumā no stacionāra izrakstīti 277 pacienti, starp kuriem ir gan atlabušie, gan mirušie.

SPKC norādījis, ka sporta grupu nodarbībās primārais inficēšanās ar Covid-19 risks ir saistīts ar atrašanos šaurās telpās, piemēram, garderobēs, ģērbtuvēs vai dušās, kamēr vienlaikus netiek nodalīta dažādu cilvēku plūsmu jeb sociālo burbuļu iespējama krustošanās.

Centrs skaidro, ka ar sportu un sporta veidiem līdz šim bijuši saistīti vairāki inficēšanās gadījumi, tostarp arī plaša mēroga uzliesmojums sakarā ar Daugavpils ledus halli un hokeja komandu.

Grupas sporta veidos arī nereti notiek sacensības, kas norisinās starp dažādu pilsētu vai reģionu sportistiem, tādējādi novedot pie dažādu sociālo burbuļu krustošanās.

Vienlaikus SPKC norāda, ka iekštelpās ir paaugstināts inficēšanās risks. Atsevišķi līdz šim atklātie Covid-19 gadījumi tostarp bijuši saistīti ar sporta klubiem. Centrā skaidro, inficēšanās riski primāri parādās nevis sportošanā kā tādā, bet gan saistībā ar šaurajām telpām, kas neizbēgami iet pakārtoti iekštelpu sportošanai.

Tādās telpās kā garderobēs, ģērbtuvēs un dušās inficēšanās risks ir augstāks, kamēr vienlaikus šajās telpās var krustoties dažādas cilvēku plūsmas, rezumēja SPKC. Šajā kontekstā centrā arī atzīmē, ka iekštelpu sportistiem jebkurā gadījumā ir jāiziet caur garderobei vai citām šaurām telpām. Vienlaikus riskus rada fakts, ka, piemēram, pārģērbjoties, personai kādu laiku jāuzturas ģērbtuvē.

Komentāri (76)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu