Deputāte Liepiņa noliek mandātu (36)

Vietā varētu nākt Možvillo
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāte Linda Liepiņa Saeimas sēdes laikā.
Saeimas deputāte Linda Liepiņa Saeimas sēdes laikā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas deputātes mandātu nolikusi Linda Liepiņa, liecina Liepiņas ieraksts sociālajā tīklā "Facebook". 

"Latvijas Republikas 13.Saeimas deputātes mandāts ir nolikts. Ja kādam liekas, ka spēle ir beigusies, rūgti maldāties. Tā sākas tikai tagad," raksta deputāte un uzsver: "Es aizeju no parlamenta. Es neaizeju no politikas.

Arī Saeimas Prezidijs LTV apstiprināja, ka saņēmis Liepiņas iesniegumu par mandāta nolikšanu.

Liepiņa ievēlēta Saeimā no KPV LV saraksta, bet vēlāk to pametusi. 

Lēmumam par 13.Saeimas deputātes mandāta nolikšanu Liepiņa nosaukusi vismaz 13 iemeslus, piemēram, Latvijā vara nepiederot tautai, tiekot ierobežota demokrātija un pārkāpta Latvijas Republikas Satversme; parlaments pieņemot likumus, kurus pats neievēro un atceļ, kā arī izpildvara norāda to, kas jādara lēmējvarai.

Liepiņa pauž, ka Saeimas deputāti nebalso pēc sirdsapziņas un ka Latvijas tauta ir zaudējusi ticību politiķiem, un ka prezidents kalpo pie varas esošajiem, nevis Latvijas tautai, kā arī Latvijas Republikā esot liegts pie varas nonākt pilsoņiem, kas nodarbojas ar uzņēmējdarbību.

Liepiņai noliekot mandātu, uz deputāta krēslu 13.Saeimā var pretendēt KPV LV kandidāts, Alojas novada domes deputāts Māris Možvillo. Centrālās vēlēšanu komisijas datubāzē pieejamā informācija liecina, ka 1967.gadā dzimušais domnieks dzīvo Alojā, turpat arī ieguvis vidējo izglītību, bet tagad ir zemnieku saimniecības "Mežsētas" īpašnieks. 2018.gadā, startējot vēlēšanās, viņš deklarējis 78 225 eiro parādsaistības. 

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu