VID novērsis iespaidīgu tabakas lapu kontrabandu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) novērsis 13,5 tonnu tabakas lapu kontrabandu, informēja VID.

Atklātais pārkāpums ir novērsis zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā viena miljona eiro apmērā.

Par to VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess par iespējamu nelikumīgu tabakas lapu pārvietošanu 13,5 tonnu apmērā.

Oktobrī VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas, sadarbojoties ar Valsts robežsardzi, pēc iepriekšējas operatīvās informācijas par, iespējams, nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvietošanu, Latvijas pierobežā apturēja kravas automašīnu "Scania" ar piekabi. Pārbaudot kravu, tika konstatēts, ka tajā atrodas 108 kartona kastes ar 13 500 kilogramiem tabakas lapām.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvietošanu lielā apmērā.

Viena persona, Latvijas pilsonis, atzīta par aizdomās turēto, un tai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Ja tabakas izstrādājumi būtu realizēti Latvijas tirgū, pēc sākotnējiem aprēķiniem valstij būtu nodarīti zaudējumi nenomaksātā akcīzes nodokļa veidā ne mazāk kā 1 012 500 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu