Tieslietu ministrija precizē izteikumus attiecībā uz pulcēšanos baznīcās (46)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Tieslietu ministrija precizējusi trešdien, 21. oktobrī, izplatīto informāciju saistībā ar pulcēšanās ierobežojumiem baznīcās, norādot, ka dievnamos drīkst atrasties ne vairāk kā puse no kopējā iespējamā cilvēku skaita

Pirms tam Tieslietu ministrijas nozaru politikas departamenta direktore Olga Zeile medijos bija izplatījusi informāciju, ka uz reliģisku organizāciju rīkotajiem dievkalpojumiem pulcēšanās ierobežojumi neattiecas, jo "dievkalpojumi nav uzskatāmi par privātu vai publisku pasākumu".

TM pārstāve Zeile uzskatīja, ka reliģisko organizāciju garīgā personāla savu pienākumu ietvaros noturētie dievkalpojumi neesot uzskatāmi ne par privātu, ne par publisku pasākumu.

"Šis viedoklis nav mainījies kopš pavasara. Arī turpmāk TM un reliģiskās organizācijas pieturēsies pie šāda traktējuma. Tas nozīmē, ka uz reliģiskajām organizācijām neattiecas tādi noteikumi kā cilvēku skaita ierobežojums iekštelpās un ārtelpās," bija pārliecināta Zeile.

"TM ieskatā, citi reliģiski pasākumi - bēres, kristības vai kāzas - ir uzskatāmi par privātiem pasākumiem, un šajā gadījumā ierobežojumi uz cilvēku skaitu ir attiecināmi," teica Zeile.

TM pārstāve norādīja, ka, veicot reliģiskas darbības, visos gadījumos ir stingri jāievēro infekcijas ierobežošanas pamatprincipi - gan informēšana, gan distancēšanās, gan higiēnas ievērošana un veselības stāvokļa uzraudzība. "Tur, kur nav iespējams ievērot šos noteikumus, mēs kā TM esam aicinājuši reliģiskās organizācijas atturēties no konkrētu darbību veikšanas," informēja Zeile.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu