Grāmatu un spoguļu maģija: pasaulē iespaidīgākais grāmatu veikals

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram/xlivingart

Ikviena vieta, kur glabājas milzu grāmatu krājumi, ir omulīga un mājīga - šeit ne mazums cilvēku izvēlas baudīt klusumu un literāro darbu valdzinājumu. Tomēr kāda Ķīnas pilsētas Čuncjinas grāmatu veikaliņa apmeklējums drīzāk būtu raksturojams kā galvu reibinošs piedzīvojums.  

Fenomenālā grāmatu veikala dizains vizuāli līdzinās Harija Potera filmu franšīzes uzburtajam burvju skolas interjeram. Ķīnas grāmatu veikala interjera autore ir arhitekte Lī  Sjianga no arhitektu biroja "X+Living". Autore arhitektu biroja oficiālajā "Instagram" profilā skaidro, ka šā grāmatu veikala dizainam par iedvesmu kalpojušas Ķīnas antīkās irigācijas sistēmas, kas savulaik veselas pilsētas apgādājušas ar ūdeni no tuvākajām upēm. Arī Čuncjinas grāmatu veikalā ir manāmas vairākas arkas, spirālveida kāpnes un kolonnas, kas vizuāli līdzinās senajām ūdensapgādes sistēmām. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Li Xiang | X+LIVING (@xlivingart) on

Grāmatu veikala interjerā ir izmantoti vairāki triki, kas apmeklētājiem rada sirreālas telpas iespaidu, piemēram, daudzviet dizainā ir izmantoti spoguļi, liektas un vijīgas līnijas, zelta un tumši brūni toņi, taču iespaidīgākie ir spoguļu griesti un kāpnes, kas izkārtotas rombveidā. Kopumā grāmatu veikals ir izkārtots veselos trijos stāvos. Šeit apmeklētāji var ne tikai iegādāties grāmatas no plašā klāsta, bet te ir pieejama arī plaša lasītava, bērnu grāmatu stūris, kafejnīca un atpūtas zona. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Li Xiang | X+LIVING (@xlivingart) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Li Xiang | X+LIVING (@xlivingart) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Li Xiang | X+LIVING (@xlivingart) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu