Bordāns: Latvija vēlas redzēt Baltkrieviju kā demokrātisku un pārtikušu valsti (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvija kā demokrātiska Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalsts vēlas kaimiņos redzēt neatkarīgu, demokrātisku, drošu un pārtikušu Baltkrieviju, tikšanās laikā ar Baltkrievijas opozīcijas pārstāvjiem Valēriju un Veroniku Cepkalo, sacīja Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Kā aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijā, Bordāns ar Baltkrievijas opozīcijas pārstāvjiem tikšanās laikā pārrunāja pašreizējo situāciju Baltkrievijā, kā arī turpmākās situācijas attīstības iespējas.

Valērijs Cepkalo norādīja, ka Latvijai un Baltkrievijai ir svarīgi uzturēt un nostiprināt ekonomiskās saites, un pauda pārliecību, ka divpusējās ekonomiskās sadarbības jomā ir iespējama vēl ciešāka abpusēji izdevīga mijiedarbība.

Savukārt Bordāns apliecināja, ka demokrātisku pārmaiņu nostiprināšanas gadījumā Baltkrievija var rēķināties ar Latviju kā vienu no visciešākajiem sabiedrotajiem ES.

Abas puses bija vienisprātis, ka Baltkrievijas varas iestādēm nepieciešams atbrīvot visus politieslodzītos un nekavējoši pārtraukt milicijas un Minskas OMON vardarbību pret valsts iedzīvotājiem un protestu dalībniekiem.

"Šovasar ir noticis principiāls pagrieziens, jo baltkrievi paši ir noticējuši, ka ir iespējamas demokrātiskas pārmaiņas viņu valstī un Latvijas iedzīvotāji ir solidāri ar baltkrieviem, jo kopš dziesmotās revolūcijas Baltijā zinām, cik svarīgs ir starptautisks atbalsts," uzskata Bordāns.

Līdz šim Latvija un Baltkrievija ir īstenojušas lietišķas, savstarpēji ekonomiski izdevīgas kaimiņattiecības daudzu gadu garumā. Latvijas ārpolitika ir veidota, balstoties uz atziņu, ka kaimiņvalstīm ir jāsadarbojas, pat ja politiskās vērtības un ārpolitikas prioritārie virzieni abām pusēm ir bijuši atšķirīgi.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu