Covid-19 izplatīšanās dēļ uz laiku slēdz Saulkrastu slimnīcas dienas stacionāru un traumpunktu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saulkrastu slimnīca
Saulkrastu slimnīca Foto: Ekrānšāviņš no Google Maps

Līdz 9.novembrim būs slēgts Saulkrastu slimnīcas dienas stacionārs un traumpunkts, jo šajā medicīnas iestādē konstatēts Covid-19 uzliesmojums, informēja Saulkrastu slimnīcas valdes locekle Santa Ancāne.

28.oktobrī Saulkrastu slimnīcā tika konstatēta apjomīga Covid-19 izplatība. Tagad jau zināms, ka saslimuši vismaz 26 cilvēki, tajā skaitā arī desmit darbinieki.

Ancāne apgalvoja, ka slimnīcas vadība ir apzinājusi lielāko daļu saslimušo kontaktpersonu, kurām sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) tiek lūgts veikt Covid-19 testus.

Slimnīca īpaši aicina pieteikties tos pacientus, kuri laika posmā no 23. līdz 26.oktobrim apmeklēja Saulkrastu slimnīcas traumpunktu vai ķirurgu konsultācijas.

Lai nodrošinātu pakalpojumu sniegšanu citiem cilvēkiem, kuriem nepieciešama medicīniskā aprūpe vai konsultācijas, ievērojot visus drošības pasākumus, turpinās darboties Saulkrastu poliklīnika, kurā pieņems ģimenes ārsti un ārsti speciālisti pēc iepriekšējā pieraksta, sacīja slimnīcas valdes locekle.

Pēc Ancānes vārdiem, "pateicoties pakalpojumu daudzveidībai", Saulkrastu slimnīcā bijusi ļoti liela klientu plūsma, iespējams, tas esot bijis galvenais iemesls, kādēļ slimnīca pakļauta īpašiem riskiem.

Neskatoties uz drošības pasākumiem, kurus slimnīca esot veikusi saskaņā ar Veselības ministrijas un Nacionālā veselības dienesta norādījumiem, lēmums par visu darbinieku un visu pacientu Covid-19 testu veikšanu pieņemts pēc tam, kad tika saņemta informācija par viena Sociālās aprūpes mājas klienta inficēšanos.

"Saulkrastu slimnīcas rīcība bija izlēmīga un nekavējoša," apgalvoja Ancāne, sakot, ka "slimnīca veic visu iespējamo, lai apturētu Covid-19 izplatību Saulkrastos".

Kā vēstīts, Covid-19 konstatēts arī Saulkrastu sociālās aprūpes mājas diviem darbiniekiem un septiņiem klientiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu