Francijas musulmaņu organizācija aicina atteikties no Muhameda dzimšanas dienas svinībām

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas galvenā oficiālā struktūra, kas pārstāv musulmaņu reliģijas sekotājus, ceturtdien mudināja ticīgos atcelt pravieša Muhameda dzimšanas dienas svinības, šādi paužot sēras par Nicas baznīcā nule pastrādāto slepkavību.

Pēdējām lūgšanām, pirms mošejas tiek slēgtas atbilstoši karantīnas režīma prasībām, jābūt "cieņas apliecinājumam upuriem un pārdomām upuru piemiņai", norādīja Francijas Musulmaņu reliģijas padome (CFCM).

Organizācija atzina, ka to aizkustinājis "miera un brālības vēstījums", kas saņemts no Francijas katoļu bīskapu konferences.

Kā raidsabiedrībai BFMTV sacīja CFCM amatpersona Abdalla Zekri, uzzinot par uzbrukumu "svētvietā, kas ir pelnījusi cieņu", viņu pārņēmušas dusmas.

Jau ziņots, ka Nicā ceturtdien kāds ar nazi bruņots vīrietis Dievmātes katedrālē un ārpus tās nogalināja trīs cilvēkus. Vienam upurim pārgriezta rīkle.

Policija slepkavu sašāvusi, taču viņš ir dzīvs un nogādāts slimnīcā, pavēstīja Nicas mērs.

Francijas premjerministrs Žans Kastekss paziņoja, ka šis uzbrukums ir tikpat gļēvs, cik barbarisks, un norādīja, ka nolēmis terora trauksmes sistēmā jeb tā dēvētajā plānā "Vigipirate" paaugstināt draudu līmeni līdz augstākajai pakāpei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu