Viena sieviete un 15 ginekologi

Baudas kods!
Elīna Zvirbule
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: unsplash.com

Man ir izdevies atrast savu frizieri, masieri, pirtnieku, šuvēju un saimniecību, kur iegādāties dažādus dārzeņus, bet kādā ļoti intīmā jomā es nespēju atrast savu profesionāli. Es paskaitīju, ka savā dzīvē esmu saskārusies ar vismaz 15 ginekologiem, bet savu Dakteri ar lielo burtu vēl neesmu atradusi.

Jo tas ir dakteris, kuram var uzticēt sava ķermeņa vispersoniskākās vietas un kurš varētu kļūt par tavu uzticības personu, tāpēc arī prasības ir augstas.

Vai tiešām tik traki?

Nē, ne tāpēc, ka es būtu tik izvēlīga un man neviens nederētu. Ir sastapti arī ļoti jauki dakteri, bet ģeogrāfiskā attāluma, specializācijas vai tās maiņas vai cita iemesla dēļ mūsu ceļi ir šķīrušies. Tad nu padalīšos ar pāris spilgtākajiem pozitīvajiem un lielo vilšanos brīžiem, jo ļoti reti kāds atver šīs savas dzīves lappuses citiem. Varbūt Tev noder!

Nebaidīties no jaunajiem speciālistiem

Jāsāk ar pozitīvo pieredzi par dakteri, kuras darbs un attieksme mani ļoti uzrunāja. Vēl laikos, kad kuponi sāka savu uzvaras gājienu, iegādājos lielisku piedāvājumu, kas ietvēra ne tikai konsultāciju, bet arī izmeklējumu. Es biju sagatavojusies, ka pieredze varētu būt dažāda, jo daktere bija jauns speciālists. Tomēr viss bija visaugstākajā līmenī. Daktere nevis formāli veica apskati, bet darīja to ļoti rūpīgi. Vizīte prasīja aptuveni stundu. Viņa par savu specialitāti izvēlējās onkoloģisko ginekoloģiju un varu teikt, ka viņas pacienti ir ļoti labās rokās, bet mūsu ceļi šķīrās, jo šī specializācija man nebija aktuāla.

Cena nav izšķirošais

Visbēdīgākā pieredze man bija ar dārgu privāto klīniku. Sākumā viss bija ļoti skaisti. Es vēlējos padziļinātu savas veselības izpēti, un šīs klīnikas piedāvājums izklausījās ļoti labs – tika solītas dažādas pārbaudes, viss vienā vietā, augstākas tehnoloģijas un augstas klases profesionāļi. Vēl nekad man netika lūgts atsūtīt savus datus, lai daktere pirms vizītes varētu ar to iepazīties. Tāpēc radās ļoti labs iespaids. Tas sabruka kā kāršu namiņš, satiekot ārsti, kura pat nebija papūlējusies ieskatīties manis atsūtītajos dokumentos. Arī diagnoze tika uzstādīta formāli, lai pēc pašas dakteres vārdiem “kaut ko ierakstītu”. Tik paviršu attieksmi pret sevi nebiju izjutusi nekad. Dārgs pakalpojums vēl nebūt negarantē, ka pretī saņemsi solīto.

Kad šķiet, ka pamats zudis zem kājām

Man tiešām ļoti veicies ar dakteriem, kurus esmu satikusi bērniņu gaidību laikā. Reiz pašā grūtniecības sākumā man nācās saskarties ar situāciju, kad sākās asiņošana, bet tas ir laiks, kad neviens dakteris, analīzes vai iekārta nespēj noteikt situāciju un atliek vien gaidīt. Izmisuma sajūta tobrīd bija milzīga, jo termiņš vēl bija pavisam neliels un man tobrīd nebija gaidību laika dakteres, pie kuras griezties. Atverot kādas ārstniecības iestādes lapu, pamanīju, ka pie vienas dakteres var tikt vizītē nākamajā dienā. Saruna ar viņu man deva ļoti lielu iekšēju spēku un ticību, ka, ja vien mazulim būs iespēja, viņš to izmantos un viss būs labi. Tobrīd tieši cilvēciskais atbalsts man bija vissvarīgākais. Šis ir stāsts ar ļoti laimīgām beigām. Ar šo dakteri biju kopā visu gaidību laiku un vienmēr tiku sagaidīta ar siltu smaidu, lai arī dakterei bija ļoti daudz pacientu un citu pienākumu.

Dubultais emociju salto piecās minūtēs

Tas bija pirms 16 gadiem, kad veicu pirmo grūtniecības testu un saņemu pozitīvu atbildi. Pieteicos vizītē veselības centra sieviešu ārsta uz pārbaudi. Veicot ultrasonogrāfiju, dakteres izmeta frāzi: “Es te neko neredzu. Izskatās pēc ārpusdzemdes grūtniecības.” Es tikko nobijusies par to, ka gaidu mazuli, tiku pārbiedēta vēl vairāk par to, ka tūlīt tas viss arī beigsies. Par laimi pēc mirkļa atskanēja vārdi ; “Ā, ieraudzīju, te kaut kas ir.” Aptuveni 10 sekunžu laikā man dzīve paspēja apmest dubulto salto.

Tagad ar manu pieredzi es pieceltos un aizcirstu durvis šāda daktera priekšā, bet toreiz pieredzes trūkuma dēļ turpināju viņu apmeklēt līdz par mazuļa piedzimšanas brīdim.

Par laimi lielākā daļa ginekologu, kurus esmu satikusi bērnu gaidību laikā, ir sirsnīgas, jaukas un atsaucīgas. Un vairums sieviešu veselības speciālistes ir tiešām labas un strādā savā vietā. Atliek vien atrast īsto, kuram uzticies, lai veiktu ne vien fizisko pārbaudi un sekotu formālam protokolam, bet paskatītos uz pacientu kā uz sievieti, kurai ir arī emocijas un jūtas.

Tomēr vēl ne reizi man neviens sieviešu veselības speciālists nav pārbaudījis mazā iegurņa muskulatūru un ieteicis darboties šajā jomā. Tāpēc apvienojot 10 gadus ilgo pieredzi jogā, kā arī sievietes mazā iegurņa muskulatūras treniņus, esamu izveidojusi programmu “I-FIT”, kurā Tu iepazīsi sevi, savas sajūtas, uzlabosi veselību un paspilgtināsi baudu. Ieskaties te: www.baudaskods.lv/intimais-fitness. Ja vēlies uzzināt vairāk par savu ķermeni, piesakies interesantai lekcijai par to, kas ir intīmais fitness, pilnīgi par velti!

Un noteikti apmeklē savu ginekologu vismaz reizi gadā! Lai Tev izdodas atrast savu īsto dakteri! 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu