Makrons rosina izveidot Šengenas zonas ārējo robežu policiju (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis izveidot "īstu drošības policiju", kas sargātu Šengenas zonas ārējās robežas.

Makrons, apmeklējot Spānijas robežu, arī paziņoja, ka policistu un karavīru skaits uz Francijas iekšējām robežām ar citām Šengenas zonas valstīm tiks palielināts no 2400 līdz 4800.

Prezidents ar šādu paziņojumu nācis klajā dažas dienas pēc tam, kad uzbrukumā baznīcā Nicā tika noslepkavoti trīs cilvēki.

Saskaņā ar Francijas un Itālijas amatpersonu sniegto informāciju galvenais aizdomās turamais ir Tunisijas pilsonis, kas nelegāli ieradies Itālijā, šķērsojot jūru, un uz Franciju devies neilgi pirms uzbrukuma.

Makrons norādīja, ka visas uzbrukuma detaļas vēl nav noskaidrotas, bet ir skaidrs, ka teroraktus var veikt cilvēki, kas izmanto migrācijas plūsmas, lai apdraudētu Franciju.

Makrons paziņoja, ka nāks klajā ar priekšlikumiem par Šengenas zonas robežu policiju un citiem pasākumiem pirms Eiropas Savienības (ES) samita decembrī.

Šengenas zonas valstu iekšlietu ministru sanāksmēm būtu jānotiek biežāk, efektīvāk un regulārāk, lai lemtu par noteikumiem šajā telpā, piebilda Makrons.

Teroristu tīkli kļūst arvien globālāki un tas nozīmē, ka Eiropai ir jāpastiprina sava atbilde, uzsvēra Makrons.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu