Aizkraukles slimnīcā Covid-19 gadījumu dēļ ierobežots dienas stacionāra darbs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Ņemot vērā, ka Aizkraukles slimnīcā gan darbiniekiem, gan pacientiem konstatēta saslimšana ar Covid-19, ir ierobežots Aizkraukles slimnīcas dienas stacionāra darbs,  apstiprināja SIA "Aizkraukles slimnīca" valdes priekšsēdētāja Dzintra Krišjāne.

Viņa pastāstīja, ka pašlaik ar Covid-19 slimo divi darbinieki, un viņiem neesot bijis saslimšanas simptomu. Sasirguši arī seši pacienti. Pagaidām neesot zināms, kā vīruss iestādē nonācis.

Ņemot vērā pacientu veselības stāvokli un konsultējoties ar atbildīgajiem dienestiem, nolemts, ka slimnieki ar Covid-19 ārstēsies Aizkrauklē. Viņi ir izolēti atsevišķā nodaļā. Personāls, kas rūpējas par šiem slimniekiem, citus pacientus neapkalpo.

Lai šajā situācijā nodrošinātu hronisko pacientu aprūpi, uz laiku apturēta vairāku pakalpojumu sniegšana dienas stacionārā. No šodienas nav pieejami ginekoloģijas, traumatoloģijas, ortopēdijas pakalpojumi, vispārējie ķirurģiskie pakalpojumi un neiroloģisko un iekšķīgo slimību ārstēšana. Krišjāne atzina, ka pašlaik grūti prognozēt, cik ilgi pakalpojumi tiks ierobežoti, jo tas atkarīgs no Covid-19 pacientu veselības stāvokļa.

Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati liecina, ka Aizkraukles novadā pēdējās divās nedēļās Covid-19 kumulatīvais rādītājs nepārsniedz piecus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu