Uz krievu atomzemūdenes nošauta lācene ar lācēnu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lācēns. Ilustratīvs attēls.
Lācēns. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Militāristi apgalvo, ka lāči uz zemūdenes uzkāpa pēc tam, kad bija pārpeldējuši pāri vietējam līcim.

Zemūdene bija piestājusi pie Ribačijas ciema Kamčatkā, kur kopš 20. gadsimta 60. gadiem ir zemūdeņu bāze. Video, kas sociālajos tīklos parādījās 8. novembrī, redzams, kā pie zemūdenes piepeld lācene ar savu mazuli un uzkāpj uz tās.

Ziņu izdevums “Moscow Times” vēsta, ka zemūdens personāls ziņoja vietējam medniekam, lai tas ar “īpašu medību ieroci” tiek galā ar lāčiem. Necenzētajā video redzams, kā pēc šāviena no zemūdenes ūdenī iekrīt lāča ķermenis.

Kāpēc lāči bija iecerējuši kļūt par zemūdenes pasažieriem, nav zināms, tomēr Krievijas militāristi jau internetā saņēmuši pamatīgu nosodījumu par dzīvnieku nogalināšanu bez īpaša iemesla. Krievijas jūras flotes pārstāvji izdevumam “Interfax” gan stāstīja, ka lāči pēdējās dienās bija bieži redzēti tuvējā apkārtnē un apdraudēja ciema iedzīvotājus.

NOSKATIES VIDEO:

Viens no zemūdenes apkalpes locekļiem, kura balss dzirdama video, teica, ka nav cita ceļa, kā ar to tikt galā. Ja lāči tiktu padzīti, tie dotos uz ciemu. Tā ar šo problēmu tiekot galā Kamčatkā.

Kamčatkas pussalā mīt aptuveni 24 tūkstoši savvaļas lāču. Visticamāk, lācene ar lācēnu bija pārtikas meklējumos un pavisam noteikti nebija nedz pirmie nedz pēdējie, kas ieklīduši cilvēku apdzīvotā teritorijā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu