Video Tesla "pilnais" autopilots dodas ielās un izraisa vairākas avārijas situācijas (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Mūžīgā cīņa autoražotāju starpā ir iegājusi jaunā fāzē, jo bez jautājuma, kurš uzbūvēs ātrāko, ekonomiskāko, lētāko, dārgāko un citās jomās pārāko automobili, tagad aktuāls kļuvis arī jautājums, kurš saviem auto uzstādīs vispilnīgāko autonomās braukšanas sistēmu.  

Autonomās braukšanas sistēmas tiek iedalītas piecos līmeņos. Šobrīd jau samērā daudzos auto sastopamas otrā līmeņa autonomās braukšanas sistēmas. Tās mašīnām nodrošina spēju uzturēt ātrumu un drošu distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim, kā arī nejauši neizbraukt no savas joslas, tomēr vadītājam drošības labad vienmēr ir jābūt pie stūres un gatavam reaģēt, ja izveidojas neparedzēta situācija.

Sasniegumi ir vērā ņemami, tomēr pie tiem neviens ražotājs apstāties negrasās, jo absolūtais mērķis ir uzbūvēt mašīnu, kurā arī nosacītajam vadītājam ir nebūtiska nozīme un viņš no sākuma līdz beigām var atpūsties. Ja tā var teikt - iekāpt punktā A un izkāpt  punktā Z.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vistālāk autonomās braukšanas jomā ir ticis Īlona Maska uzņēmums Tesla Motors. Kompānija jau tagad savās mašīnās uzstāda tādu autonomās braukšanas sistēmu, kas zīmola automobiļu lietotājus pamudina uz dažādām pārgalvīgām rīcībām, piemēram, pārsēšanos pasažiera sēdeklī, pārsēšanos uz aizmugurējo sēdekli vai pat izkāpšanu no mašīnas pavisam. Arī tad, kad tā brauc.

Darbs ar autonomās braukšanas sistēmu pilnveidošanu ne mirkli neapstājas. Pirmās tā dēvējamās pilnās autonomās braukšanas sistēmas programmatūras beta jeb testa versijas jau ir gatavas un dažiem izredzētajiem ir pieejamas vērtēšanai. Viens no šādiem testētājiem ir kāds Brendons M., kurš savā YouTube konā ievietojis ar dronu uzņemtu video, kurā lieliski var redzēt, kā Tesla "pilnais autopilots" strādā reālas satiksmes apstākļos un nestandarta ielu mezglos. Jāsaka un arī jāpiekrīt Brendonam M., ka kopumā  autopilots darbojas tīri pieņemami, tiesa, nepieņemamas ir dažkārt dīvainās braukšanas trajektorijas un kustības, kas mašīnu noved ļoti tuvu avārijai.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu