Asinspirtī Etiopijā nodurti vairāki simti civiliedzīvotāju (1)

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Dalola (Etiopija)
Dalola (Etiopija) Foto: Reuters/ScanPix

Etiopijas pilsētā Mai Kadrā ar mačetēm un nažiem nodurti vairāki simti civiliedzīvotāju, ziņo organizācija «Amnesty International».

Kā ziņo Amnesty, sadursmes starp nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un reģionāliem separātistu grupējumiem izcēlušās pirms trīs dienām.

Mai Kadras pilsēta atrodas Etiopijas ziemeļdaļā esošajā Tigrajas provincē, kurā jau gadu  desmitiem pie varas ir Tigrajas Tautas Atbrīvošanas Fronte, plašāk zināma kā Vaiana. Vaiana gadu laikā kļuvusi par visspēcīgāko bruņoto separātistu grupu valstī, iegūstot de facto kontroli pār Tigrajas provinci.

Balstoties uz izdzīvojušo ziņām, Vaianas kareivju uzbrukums vietējiem iedzīvotājiem izcēlies pēc militāras sakāves pret Etiopijas federālajiem spēkiem. Nogalināto vidū ir vairāki zemnieki un sīktirgoņi, kuri nav bijuši saistīti ar iepriekšējām sadursmēm.

Par spīti reģiona noslēgtībai un lēnajai informācijas plūsmai, The Guardian ir apstiprinājuši fotomateriālus, kuros redzami desmiti nogalināto.

Konflikts Tigrajā uzliesmojis pēc tam, kad Etiopijas valdība apsūdzēja separātistus uzbrukumā militārai bāzei un tās aplaupīšanā. Kopš konflikta sākuma desmitiem tūkstoši civiliedzīvotāju devušies bēgļu gaitās uz kaimiņvalsti Dienvidsudānu.  

 
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu