Krievijā atsakās ierosināt lietu par žurnālistes novešanu līdz pašnāvībai (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ņižņijnovgorodas apgabala Izmeklēšanas komitejas pārvalde atteikusies ierosināt krimināllietu par bojāgājušās opozīcijas žurnālistes Irinas Slavinas novešanu līdz pašnāvībai, vēsta Krievijas laikraksts “Kommersant”. 

Reģionālā izdevuma "KozaPress" galvenā redaktore Irina Slavina 2.oktobrī izdarīja pašnāvību, sadedzinoties pie Ņižņijnovgorodas Iekšlietu ministrijas ēkas. 

Pirms pašnāvības viņa sociālajā tīklā “Facebook” atstāja vēstījumu: “Manā nāvē lūdzu vainot Krievijas Federāciju.” 

Slavina iepriekš vairākas reizes saukta pie administratīvās atbildības gan par publikācijām “KozaPress”, gan par citām viņas aktivitātēm. 

Kā laikrakstam “Kommersant” norādīja Slavinas ģimenes advokāts Aleksandrs Karavajevs, lēmums atteikties ierosināt krimināllietu ticis pieņemts jau 2.novembrī, tomēr Slavinas ģimene par to informēta tikai 13.novembrī. 

Lēmumā teikts, ka krimināllietas ierosināšanai trūkstot nozieguma sastāva. 

Krimināllietas ierosināšanu iepriekš pieprasīja Krievijas Neatkarīgā žurnālistu arodbiedrība, kas uzstāja, ka Slavinas pašnāvības iemesls ir viņas vajāšana un spiediens no varas iestāžu puses. 

Dienu pirms Slavinas pašnāvības viņas mājās notika kratīšana saistībā ar aizdomām, ka viņa darbojusies nevēlamā organizācijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu