Covid-19 dēļ uz laiku slēgtā Aizkraukles slimnīca daļēji atjaunojusi darbību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

SIA "Aizkraukles slimnīca", kas iepriekš tika slēgta saistībā ar Covid-19 izplatību tajā, ar šodienu daļēji atjaunojusi darbību, informēja iestādē.

Medicīnas centrā pieņem oftalmologs, dermatologs, urologs, psihiatrs, narkologs un audiologopēds. Ar otrdienu slimnīcā būs pieejams arī neirologs.

Atsāktas arī uztura speciālista, fizioterapeitu, psihologa un vecmātes pieņemšanas. Slimnīcā ar šodienu pieejama arī fizikālā terapija, atvērts medicīnas preču veikals.

Jau ziņots, ka, paplašinoties Covid-19 saslimstībai darbinieku vidū, uz laiku tika slēgta Aizkraukles slimnīca. Iestādē tika pārtrauktas pacientu konsultācijas klātienē, slēgta Aprūpes nodaļa, Uzņemšanas nodaļa, diagnostiskie kabineti un laboratorija. Darbu poliklīnikā turpināja tikai ģimenes ārstu prakses un SIA "Doo" zobārstniecības kabinets.

Sākotnēji Aizkraukles slimnīcā pozitīvs Covid-19 tests tika konstatēts kādai slimniecei, kurai tas veikts, gatavojoties viņu pārvest uz pansionātu. Veicot Covid-19 testus Dienas aprūpes nodaļas pacientiem un personālam, pozitīvi tie bija vēl pieciem pacientiem un diviem medicīnas personāla darbiniekiem.

Vēlāk atkārtoti veicot Aizkraukles slimnīcas darbiniekiem Covid-19 testu, pozitīvi testa rezultāti bija vēl 13 ārstniecības personām, informēja "Aizkraukles slimnīcas" valdes priekšsēdētāja Dzintra Krišjāne. Ņemot vērā, ka inficējies personāls, Covid-19 slimnieki, kuri ārstējās Aizkraukles slimnīcā, pārvesti uz Daugavpils reģionālo slimnīcu.

Atkārtoti sazinoties ar epidemiologiem, pieņemts lēmums drošības nolūkos uz divām nedēļām slēgt slimnīcas Ambulatoro daļu. Personāls, kurš aprūpēja Covid-19 slimniekus, bet ir vesels, divas nedēļas drošības nolūkos atradīsies karantīnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu