"Fox News" un Trampa attiecību pasliktināšanās izraisījusi sīvu konkurenci labējo mediju tirgū (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Donalda Trampa televīzijas kanālam “Fox News” adresētā kritika par sekošanu citu lielāko mediju piemēram, pasludinot Džo Baidenu par ASV prezidenta vēlēšanu uzvarētāju, ir ne tikai sabojājusi paša Trampa attiecības ar viņa iecienītāko televīzijas kanālu, bet arī būtiski saasinājusi konkurenci labēji noskaņoto mediju tirgū, ziņo ASV raidsabiedrība CNN. 

Reaģējot uz Trampa izteikumiem, daudzi viņa atbalstītāji sāk novērsties no “Fox News”, meklējot alternatīvus medijus, kas joprojām atsakās atzīt Trampa sakāvi prezidenta vēlēšanās. Pats Tramps joprojām apgalvo, ka viņam uzvara vēlēšanās tikusi nozagta. 

Trampa un viņa atbalstītāju novēršanās no “Fox News” visvairāk par labu nākusi televīzijas kanāliem “Newsmax” un “One America News”, kas nepatiesi apgalvo, ka vēlēšanās uzvarējis Tramps. 

Šo abu kanālu skatītāju skaits pēdējo dienu laikā ir strauji palielinājies. 

“Newsmax” pazīstamākais raidījumu vadītājs ir Gregs Kellijs - viņš savos raidījumos apgalvo, ka Tramps būs ASV prezidents arī nākamos četrus gadus. Iepriekš “Newsmax” skatītāju skaits dienā veidoja vidēji 100 000, savukārt tagad Kellija raidījumus skatās jau aptuveni viens miljons cilvēku. 

Kā norāda CNN mediju korespondents Braiens Stellers, “Fox News” nekad nav sastapies ar tik nopietnu konkurenci labēji noskaņoto mediju tirgū. 

“Ir būtisks pieprasījums pēc fiktīvas pasaules. Ir vesela virkne tīmekļa vietņu un raidījumu, kas dzīvo [vēlēšanu rezultātu] noliegumā, tāpat kā Tramps,” norāda Stellers. 

“Newsmax” un “One America News” reitingu palielināšanos tiešā veidā veicina pats Tramps, kurš svētdien tviterī ieteica saviem sekotājiem izmēģināt šos medijus. 

Lai arī Trampa attieksme pret “Fox News” ir pasliktinājusies, viņš joprojām atbalsta vairākus medija raidījumu vadītājus, kas sējuši bažas par vēlēšanu iznākumu. 

“Fox News” labēji noskaņotās televīzijas tirgū dominēja ilgāk nekā desmit gadus, tomēr tagad medija faktiskais monopols sāk izjukt. 

Kanāla skatītāji sāka masveidā izrādīt savu neapmierinātību ar “Fox News” pēc tam, kad “Fox News” bija pirmais no lielākajiem ASV medijiem, kas prognozēja, ka ASV prezidenta velēšanās Arizonas štatā uzvarējis Tramps. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu