Mičerevskis vērsies KNAB (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Latvijas attīstībai" Rīgas domes deputāts - frakcijas vadītāja vietnieks Māris Mičerevskis piedalās preses brīfingā par sagatavoto Rīgas pilsētas pašvaldības 2019. gada budžeta projektu.
Partijas "Latvijas attīstībai" Rīgas domes deputāts - frakcijas vadītāja vietnieks Māris Mičerevskis piedalās preses brīfingā par sagatavoto Rīgas pilsētas pašvaldības 2019. gada budžeta projektu. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis ir vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) saistībā ar ziedojumiem partijai "Latvijas attīstībai" (LA), aģentūrai LETA apliecināja pats domnieks.

 

Viņš klāstīja, ka lūdzis KNAB pārbaudīt partijas saņemtos ziedojumus un citas lietas, taču plašāk ne iesnieguma tapšanas dienu, ne saturu nekomentēja.

Bijušais LA biedrs pozitīvi raugās uz darba turpināšanu "Attīstībai/Par/Progresīvie" frakcijā Rīgas domē, un situācija pēc LA pamešanas esot pārrunāta ar frakcijas vadību. Mičerevskis neizjūtot spiedienu no frakcijas, ka tā būtu jāpamet.

Vienlaikus pašlaik viņš arī neplānojot pievienoties kādam citam politiskajam spēkam. "Esmu parakstījies zem šī saraksta programmas un mērķiem," pauda politiķis, piebilstot, ka būtu tikai godīgi pildīt apvienotā saraksta mērķus un programmu.

Kā ziņots, KNAB jau solījis veikt "padziļinātu apstākļu noskaidrošanu" par Mičerevska paziņojumu, ka LA ziedotā nauda ir nākusi no sponsoriem.

Turpinot vēstīt par notiekošo LA, ko pats pametis, tajā viļoties, Mičerevskis pagājušajā sestdienā "Twitter" apgalvoja, ka LA ziedotā nauda sākotnēji ir nākusi no sponsoriem, kas savukārt sadalīta biedriem ziedojumu veikšanai.

Mičerevskis arī apgalvo, ka daļu sponsoru naudas paturot LA valdes loceklis Edgars Jaunups, taču "pārējie", ieskaitot viņu pašu, gan tā nedarot.

Partija "Progresīvie" paziņoja, ka gadījumā, ja apstiprināsies ziņas par nelikumīgu LA finansēšanu, tas būs nopietns pamats pārskatīt sadarbību Rīgas domē.

"Progresīvie" Rīgas domes vēlēšanās startēja kopā ar LA un "Kustību Par". Apvienotais saraksts ieguva 18 deputātu mandātus, vairāk nekā pusi no kuriem saņēma "Progresīvo" pārstāvji, "Par" - trīs, bet LA - četrus, taču no šis partijas virzītais Mičerevskis ar skaļiem pārmetumiem politisko spēku ir pametis. "Par" pārstāvis Mārtiņš Staķis ir kļuvis par Rīgas mēru, un viņa koalīcija balstās uz 39 balsīm.

"Progresīvie" norāda, ka turpina sekot līdzi informācijai par LA bijušā biedra, pašreizējā Rīgas domes deputāta Mičerevska paziņojumiem par savas bijušās partijas finansēšanu.

Partiju apvienības "Attīstībai!/Par!" kampaņas finansējuma daļas atbilstību tiesību un ētikas normām kontrolē šīs apvienības partijas - "Latvijas attīstībai", "Kustība "Par!"" un "Izaugsme", norāda "Progresīvie". "Jebkādi partiju finanšu likuma pārkāpumi kampaņas līdzekļu piesaistē būtu rupjš kopīgā saraksta vienošanās pārkāpums," akcentēja partija.

Lēmumus par Rīgas domes frakcijas darbu "Progresīvie" sola apspriest plašāk "tiklīdz būs pieejams vairāk informācijas no tiesībsargājošām iestādēm".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu