Kens Bloks jaunā seriālā izaicina autobūves eksotiku un sāk ar McLaren Senna

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Slavenais amerikāņu sacīkšu braucējs Kens Bloks, kura paspārnē tapis ārkārtīgi populārais YouTube video projekts Gymkhana, savā tīmekļa kanālā nupat publicējis pirmo jaunā seriāla Hoonicorn vs The World epizodi. Kā jau var noprast pēc nosaukuma, šajā seriālā Kens Bloks ar savu 1400 zirgspēkus spēcīgo, par Hoonicorn nodēvēto Ford Mustang, dodas iekarot pasauli.

Bloks, kurš izmēģinājis spēkus dažādos autosporta veidos, savā karjerā "norakstījis" tūkstošiem autoriepu un savulaik pat padeldējis Biķernieku rallijkrosa trasi kā pasaules čempionāta dalībnieks, jaunajā seriālā uz dragreisu izaicinās un mērosies spēkiem ar dažādiem augstākās raudzes superautomobiļiem. 

Pirmais, kam pretī stājās 1400 zirgspēkus spēcīgais pilnpiedziņas Hoonicorn, ir jaudīgākais McLaren ielas automobilis ar klasisko spēka agregātu - 800 zirgspēku Senna. 

Ford Mustang Hoonicorn, lai arī valkā leģendārā amerikāņu muskuļauto vārdu, ir speciāli būvēts sacīkšu auto drifta sacensībām. 1360 kilogramus smagā mašīna ir apgādāta ar 6,7 litru V8 dzinēju, kam ir divi Garrett turbokompresori. Kādi ir automobiļa dinamikas rādītāji, Bloks neatklāj, taču tos var aptuveni nojaust Hoonicorn vs The World pirmajā epizodē, ja ņem vērā, ka McLaren Senna oficiāli spēj 100 km/h sasniegt 2,8 sekundēs. Ar 200 kilometriem stundā mašīna traucas jau 6,8 sekundes pēc starta. 

Dinamikas atslēga ir svara un jaudas attiecība. Jo oglekļa šķiedras Senna sver tikai 1198 kilogramus, bet 4 litru dzinējs attīsta 800 ZS un 800 Nm. Automobiļa maksimālais ātrums ir 335 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu