"Tautas varas frontes" atbalstītāji pie Brīvības pieminekļa neievēro noteiktos ierobežojumus (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
18. novembra pievakare pie Brīvības pieminekļa
18. novembra pievakare pie Brīvības pieminekļa Foto: Jānis Škapars/TVNET

18.novembra vakarā pie Brīvības pieminekļa "Tautas varas frontes" atbalstītāji  nav ievērojuši noteiktos ierobežojumus, iesaistīta Valsts policija.

Valsts policijas pārstāve Līna Kaļķe portālam TVNET pastāstīja, ka Valsts policijas spēki jau kopš rīta ir uz vietas pie Brīvības pieminekļa un seko līdzi notiekošajam.

Vakarpusē pie Brīvības pieminekļa ieradās personu grupa, kura neievēroja Covid-19 ierobežošanai ārkārtējās situācijas laikā noteiktos ierobežojumus, pamatā distancēšanos, kā arī aicināja to nedarīt pārējos, kopumā uzvedoties provocējoši.

Policijai izdevās stabilizēt situāciju, samērīgi lietojot likumā noteiktos instrumentus, lai nepieļautu, ka personas, kuras sevi saista ar kustību "Tautas varas fronte", veic vēl citus ārkārtējās situācijas noteikumu pārkāpumus, kā arī nepieļāva vispārējās situācijas saasināšonos, ar mērķi nodrošināt, ka netiek sabojāti valsts svētki pārējiem likumpaklausīgajiem iedzīvotājiem, kuri ir ieradušies pie Brīvības pieminekļa.

Saistībā ar šo ir fiksēti administratīvie pārkāpumi, kuri ir apstiprināti ar pierādījumiem, kā arī policija ir identificējusi pārkāpumus izdarījušās personas un tiks sākti vairāki administratīvie procesi par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, lai sauktu personas pie normatīvajos aktos noteiktās atbildības.

Šobrīd situācija ir stabilizējusies un policija turpina uzraudzīt sabiedrisko kārtību.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu