Krievijas iedzīvotāju notiesā par militāru noslēpumu nodošanu CIP (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas tiesa par valsts nodevību notiesājusi ar karafloti saistīta uzņēmuma līdzstrādnieku, kas nodevis militārus noslēpumus ASV Centrālajai izlūkošanas pārvaldei (CIP), piektdien pavēstīja Federālais drošības dienests (FDD).

Jurijam Ješčenko šonedēļ piespriesti 13 gadi soda kolonijā par mēģinājumu nodot ASV informāciju par Krievijas bruņojuma sistēmām, teikts paziņojumā FDD tīmekļa vietnē.

"Strādājot organizācijā, kas Severomorskā nodarbojas ar Ziemeļu flotes kuģu radioelektronisko iekārtu apkalpošanu, viņš nolēma savtīgu iemeslu dēļ nodot ASV informāciju par Krievijas militāri rūpnieciskā kompleksa perspektīvajām izstrādēm," teikts paziņojumā.

"No 2015. līdz 2017. gadam viņš mērķtiecīgi kopēja Ziemeļu flotē izmantoto bruņojuma kompleksu slepeno dokumentāciju. 2019.gada sākumā Ješčenko nodibināja kontaktus ar ASV CIP," teikts paziņojumā.

FDD darbinieki Ješčenko aizturēja 2019.gada jūlijā Brjanskas apgabalā, mēģinot nodot ārvalstu izlūkdienestam slepenos materiālus.

Ješčenko tiesā vainu atzina un izdarīto nožēloja, norādīja FDD.

Pēdējo gadu laikā Krievijā gadījumu skaits, kad varasiestādes ziņo par it kā notikušiem spiegošanas gadījumiem, kļuvis biežāks.

Jūnijā Krievijas tiesa bijušajam ASV jūras kājniekam Polam Vīlenam par spiegošanu piesprieda 16 gadus soda kolonijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu