Covid-19 uzliesmojums apdraud gumijas cimdu piegādes pasaulei (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: FAZRY ISMAIL / EPA

Pasaules lielākais gumijas cimdu ražotājs - Malaizijas uzņēmums “Top Glove” Covid-19 uzliesmojuma dēļ slēgs aptuveni pusi savu rūpnīcu, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. 

Kopš Covid-19 pandēmijas visā pasaulē ļoti strauji pieaudzis pieprasījums pēc “Top Glove” ražotajiem produktiem. Tajā pašā laikā izskanēja arī bažas, ka uzņēmums nepietiekami daudz rūpējas par savu darbinieku drošību un veselību. 

Tomēr tagad epidēmija nopietni skārusi arī pašu uzņēmumu, jo ar Covid-19 inficējušies gandrīz 2500 “Top Glove” darbinieku. 

Cenšoties ierobežot Covid-19 izplatību, “Top Glove” slēgs 28 rūpnīcas. 

Pirmdien Malaizijas valdība paziņoja par strauju Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu valsts provincēs, kur atrodas "Top Glove” rūpnīcas un strādājošo kopmītnes. 

“Top Glove” Malaizijā kopumā pārvalda 41 rūpnīcu. 

Līdz šim Covid-19 testi veikti aptuveni 5800 uzņēmuma darbiniekiem. 2453 gadījumos testi uzrādījuši inficēšanos.  

Šobrīd nav skaidrs, kad tieši epidēmijas skartās “Top Glove” rūpnīcas pārtrauks darbu, tomēr uzņēmuma pārstāvji norāda, ka rūpnīcu darbības apturēšana tikšot īstenota pakāpeniski, lai pēc iespējas mazāk traucētu ražošanas procesu. 

“Top Glove” šogad nonāca pasaules mediju uzmanības centrā - epidēmijas izraisītā pieprasījuma pieauguma dēļ uzņēmums strādāja ar rekordlielu peļņu. Tajā pašā laikā uzņēmums tika apsūdzēts darbinieku ekspluatēšanā. 

ASV laikraksts “The Los Angeles Times” septembrī vēstīja, ka daudzi “Top Glove” darbinieki, galvenokārt viesstrādnieki no citām valstīm, nereti spiesti strādāt pat 72 stundas nedēļā. Viņiem arī jādzīvo lielā saspiestībā kopmītnēs, bet darba alga par padarīto ir ļoti zema. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu